Överlevde brand – mamma och barn har hittats döda | Sverige


640@60
När räddningstjänsten anlände till branden i Kilsmo var villan övertänd av lågor. Tre personer lyckades inte ta sig ut.

Foto: Christian Vargahed

Det var den 24 mars som den lilla byn Kilsmo i Örebro län vaknade till en tragedi. Under natten hade en kraftig brand blossat upp i ett timmerhus och när räddningstjänsten kom var den så bränd att det inte gick att ta sig in.

Fyra personer – en 35-årig mamma, ett litet barn samt en man och en kvinna i 65- och 70-årsåldern – hade lyckats ta sig ut och fick föras till sjukhus. Men tre personer, en 35-årig pappa och två små barn, blev kvar i huset.

“Tragisk händelse”

Nu, tre månader senare, pågår fortfarande polisutredningar. Brottsrubriceringen är mordbrand, men det är en standardrubricering för allvarliga bränder och polisen har ingen misstänkt.

– Den branden är en väldigt tragisk händelse. Av respekt för familjen känner jag att jag inte har så mycket att kommentera, säger polisens utredare Kristoffer Zickbauer.

Han fortsätter:

– Det finns ingen misstanke om brott, men det är en olycka som resulterar i att delar av en familj försvinner. Det är bara tråkigt. Det finns inte mycket att säga om det.

Samtidigt skakar en annan händelse om Kilsmo. Den 20 juni hittades två personer döda, rapporterar Nerikes Allehanda. Enligt hufvudstadsbladets uppgifter var det mamman och det lilla barnet som överlevde branden i mars.

Ingen utomstående misstänkt

En mordutredning har inletts, men det finns ingen misstänkt. Åklagare Anna Maria Larsson, som just nu leder mordutredningen i chefsåklagare Niklas Wargrens frånvaro, vill inte gå in på några detaljer.

– Det finns inga utomstående misstänkta som kommer att kunna åtalas. Inget åtal väntas, säger hon.

Polisutredaren Kristoffer Zickbauer säger om båda fallen:

– Ja. Det finns ett tydligt samband mellan dem som gör detta ännu mer tragiskt. Då landar vi på det jag sa tidigare: Jag tycker inte att vi från polismyndigheten ska kommentera detta ytterligare.

LÄS MER: Sorgen i Kilsmo efter den dödliga branden

Lämna ett svar