Tonårspojke skjuten till döds i södra Stockholm


Ett antal uppringare larmade polisen strax före klockan 23.30 om en skottlossning i Bagarmossen. Flera skott ska ha avlossats. När polisen kom till platsen hittades en svårt skadad pojke som enligt polisen är mellan 15 och 18 år.
– Vi är där väldigt snabbt, på bara några minuter. Privatpersoner hade påbörjat första hjälpen när en ambulans kom dit och tog över, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Pojken togs till sjukhus med ambulanshelikopter men tidigt på onsdagsmorgonen meddelade polisen att han avlidit av sina skador.

Vid 6-tiden på onsdagsmorgonen är platsen fortfarande avspärrad för en teknisk undersökning.  Händelsen utreds som mord och ingen har gripits.

Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

En stor sökinsats genomfördes av polisen under natten, med både hundpatruller och helikopter.
Vid 6-tiden på onsdagsmorgonen är platsen fortfarande avspärrad för en teknisk undersökning. Händelsen utreds som mord och ingen har gripits.
– Utöver arbetet på platsen och jakt på en eller flera gärningsmän försöker vi få en bild av målsäganden och vem han är. Vid det här laget är det svårt att säga hur han passar in i pusslet som vi alltid försöker lägga kring den här typen av händelser.
Senare på natten, strax efter klockan 01:00 skedde ytterligare en skottlossning i Stockholmsområdet. En 35-årig man sköts inomhus i Åkersberga och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Han var då vaken och pratsam.
– Vi har kunnat hålla inledande intervjuer med honom på sjukhuset, säger Daniel Wikdahl.

Hundpatrull söker gärningsmän i Åkersberga.

Händelsen utreds som försök till mord. Polisen vill inte kommentera om någon har gripits i det fallet.

I nuläget ser polisen inget samband mellan de två skottlossningarna.
– Konstigare saker har säkert hänt, men just nu ser vi inget som kopplar ihop de här två händelserna.

Lämna ett svar