Trump utmanar Biden till ny debatt – och golfmatch


När Donald Trump dök upp på ett kampanjmöte i staden Doral, Florida på tisdagen, passade han på att ta upp president Joe Bidens kritiserade debattprestation.
Han föreslog att motkandidaten borde få en ny chans redan denna vecka.
“Låt oss ha en annan debatt den här veckan så att sömnig Joe Biden kan bevisa för alla runt om i världen att han har vad som krävs för att bli president, men den här gången kommer det att vara en-mot-en, inga moderatorer,” sa Trump. .
– Säg bara en plats, när som helst, var som helst, tillade han.

Under debatten uppstod en tvist om vilken av kandidaterna som är bäst på golf, varpå Trump sa att Biden “inte ens kan slå en golfboll 50 yards”.
– Jag spelar gärna golf med dig om du bär din egen väska, svarade Biden då.
Under tisdagens kampanjmöte tog Trump upp frågan igen och utmanade även Biden till en 18-hålsmatch.

President Joe Biden vid Natos toppmöte på tisdagen.

Ett stort pressuppbåd bevakade mötet i hopp om att få svar om vem som blir Donald Trumps vicepresidentkandidat. Men något sådant besked kom inte, även om favorittippade senator Marco Rubio var där.
I sitt tal pekade Trump på det stora antalet närvarande journalister.
“De tror förmodligen att jag kommer att meddela att Marco kommer att bli vicepresident”, sa Trump.

Även om Biden gjorde det flera offentliga framträdanden sedan CNN-debatten, fortsätter hans svaga prestation att dra till sig kritik och väcka frågor om huruvida presidenten klarar ytterligare en mandatperiod. Så sent som i tisdags kväll kom ett annat demokratiskt toppnamn ut och ifrågasatte Bidens kandidatur.
– Jag har inte sett något som ens kommer i närheten av den typ av plan vi behöver från Vita huset som kan visa hur han (Biden red. anm.) faktiskt kommer att kunna slå Trump, säger Michael Bennet, demokratisk senator från Colorado, i en intervju med CNN på tisdagskvällen.

Senator Michael Bennet.

Han är den första den demokratiska senatorn att öppet uttrycka skepsis mot att Biden skulle kunna säkra en seger för partiet i presidentvalet i november.
Enligt källor till CNN Senatorerna Sherrod Brown och Jon Tester har också fördömt Bidens chanser att vinna valet inför sina demokratiska kollegor.
Tidigare har totalt sju av partiets kongressledamöter gjort offentliga uttalanden om att Joe Biden borde hoppa av presidentvalet.
– Eftersom jag vet att president Biden bryr sig om vårt lands framtid, uppmanar jag honom att meddela att han inte kommer att söka omval och att han kommer att hjälpa oss genom processen att utse en ny kandidat, sa kongressledamoten Mikie Sherrill från New Jersey i ett uttalande på tisdagen.

Lämna ett svar