Gunnar Strömmer om dubbla skjutningarna | Sverige


640@60
Gunnar Strömmer.

Foto: Oscar Olsson/TT / OSCAR OLSSON / TT NYHETSBYRÅ

640@60

Vägspärrar efter skottlossningen i Bagarmossen.

Foto: Mikaela Landeström/TT / TT NYHETSBYRÅ

Strax före klockan 23.30 kom larmet om skottlossningen i Bagarmossen. En tonårspojke mellan 15 och 18 år blev skjuten. Senare meddelades att han avlidit på sjukhus av sina skador.

Ingen har ännu gripits.

Polisen utesluter inte en koppling till gängkriminalitet.

– Det går absolut inte att utesluta, vi tittar på vad det kan vara för motiv, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan ett på morgonen kom ytterligare ett larm om en skottlossning, då i Åkersberga norr om Stockholm. Offret, en 35-årig man, fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

En misstänkt är gripen och häktad efter skottlossningen i Åkersberga. Ingen är ännu gripen för skottlossningen i Bagarmossen.

Strömmar markerar mot gängen

Nu kommenterar justitieminister Gunnar Strömmer (M) dubbelskjutningarna. Han uppger att det som hände är “hemskt” och att han tänker på offren och deras anhöriga.

Samtidigt pekar han också mot gängvåld.

“Det är helt avgörande att vi varken låter oss avtrubbas eller ge upp. Vi måste fortsätta göra allt vi kan för att slå ner på brutalt gängvåld, strypa den kriminella ekonomin och bryta upp rekryteringen av barn och unga i gäng.”säger Gunnar Strömmer i en kommentar.

LÄS MER: Tonåring skjuten till döds i Bagarmossen
LÄS MER: Jimmy var den första som kom efter skotten: “Hostade ut livet”
LÄS MER: En gripen efter skottlossning i Åkersberga

Lämna ett svar