SMHI utökar varning för skyfallbc3df39f 04a9 4cf4 845f e97d07696853

– Den har redan flyttat in över västkusten. Senare på förmiddagen kommer en ny portion över stora delar av Götaland och sydvästra Värmland, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.
Hon varnar för att stora mängder regn kan falla på kort tid.
– Där vi har varningen kan det komma mellan 40 och 60 millimeter regn. Detta kan göra att dagvattenbrunnar inte kan ta emot dagvattnet och svämma över.

Just nu är det svårt att förutse vilka områden som riskerar att drabbas hårdast. Varningen gäller från södra Skåne upp till Leksand och Nyköping i öster från och med lunch fram till klockan 23 på kvällen.
– Det som står i varningen är att det kan vara väldigt stora variationer. Denna storm kommer att flytta norrut senare i kväll, så det är verkligen ett brett frontalregn. Vår varningsbevakare tittar hela tiden på om vi ska förlänga varningen. Därför är det bra att hålla utkik på vår hemsida, säger Frost.
I västra Götaland gick Västtrafik redan i går ut med besked om inställda avgångar. Under onsdagsmorgonen har flera av dagens avgångar med Västtågen mellan Göteborg och Strömstad samt mellan Göteborg och Örebro ställts in. Även avgångarna mellan Varberg och Uddevalla är inställda både på onsdag och torsdag morgon.

Lämna ett svar