Guide till rapporterna för Q2 2024: Få koll på storbolagen


Det är så det ärevördiga företaget ompositionerar sig för framtiden

a384a0d7 d685 40ab be4f fc970253c87a.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Certego är Nordens ledande expert på oberoende åtkomst- och övervakningslösningar och arbetar med att utveckla och leverera lösningar som ger trygghet för kunderna. Nu genomgår företaget en förändring både för att minska sin miljöpåverkan och för att anpassa sig till framtiden.

Extern länk: Läs mer om OKQ8:s elbilsladdning

Certego har en historia som sträcker sig över 300 år tillbaka i tiden. Innan industriell låstillverkning ens startade tillverkades låset till Uppsala domkyrka i en smedja som senare blev en del av det breda utbud av företag som nu utgör Certego. Och även om rötterna till dagens Certego ligger i den traditionella låssmedsbranschen har företaget hela tiden vidareutvecklat sin verksamhet. Företaget har idag 1 200 anställda i fyra länder och levererar lösningar som gör livet säkrare och enklare för miljontals människor.

– Vi förbättrar kontinuerligt våra produkter och tjänster. Idag erbjuder vi design, installation och kompletta säkerhetslösningar till våra kunder inom flerbostadshus, bygg, offentlig sektor, kommersiella fastigheter och kritisk infrastruktur, med allt från servicetjänster till projekt och nyckelhantering i våra butiker, säger Joakim Halfwordson, COO och hållbarhetsansvarig för Certego Group .

– Det är nödvändigt att göra en anpassning inför framtiden. Detta ligger också i linje med våra hållbarhetsmål att minska vår miljöpåverkan, fortsätter han.

1dd016d1 3a4c 4f82 adc3 121c21ca69a9.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.780435h:h;*,*&crop=w:0

Certego stödjer bl.a FN:s miljömål nummer 12 och 13: Det vill säga att stå för hållbar konsumtion och produktion och att bekämpa klimatförändringarna.

– Det gör vi genom att se över hur vi sorterar vårt avfall, men också genom att ta steget in i framtiden med vår bilpark. Vår ambition är att alla nya tjänstebilar ska vara eldrivna och här har vi kommit väldigt långt i bytet. Samtidigt startar vi aktivt utrullningen av elbilar för våra tekniker, då detta blir ett allt vanligare kundkrav. Det kom också till oss, när vi gjorde en väsentlighetsanalys med våra kunder och leverantörer, att transporter är en fråga de prioriterar högt, säger Joakim.

För att detta ska fungera så smidigt som möjligt för Certego har företaget utökat samarbetet med OKQ8.

– Vi valde OKQ8 då de har ett brett utbud av tjänster och en helhetslösning för våra behov. Certego är baserade i hela Sverige och OKQ8 kan erbjuda en geografisk spridning och deras satsning på snabbladdning på flera stationer var också intressant, säger Joakim Spångberg, inköpschef på Certego Sverige.

Certego har företagsleasing på sina bilar via Ziklo (CarPay Fleet). Dessa har i sin tur OKQ8 som avtalspart, vilket ger Certego en helhetslösning. Du kan ladda bilen via Ziklo-kortet och de anställda som har förmånsbil faktureras direkt för kostnaderna relaterade till privat laddning via Ziklo

bb7ff43a 0cd8 4c83 9947 b1cda8cf773c.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.779412h:h;*,*&crop=w:0

För de anställda som ännu inte har tillgång till laddning hemma erbjuder Certego genom OKQ8 möjligheten att installera en laddbox på hemadressen till en rabatterad kostnad. Laddboxen är konfigurerad mot Ziklo för att fördela kostnaderna mellan medarbetaren och Certego. En ersättning per kWh utgår också till den anställde som kompensation för den ökade elkostnaden.

OKQ8 har idag installerat 32 laddplatser vid 30 procent av Certegos filialer. Utöver detta har Certego även ett omfattande bränsleavtal med OKQ8, vilket innebär att du inte bara kan ladda på OKQ8, utan även på en rad andra laddstationer. Dessutom har företaget nu även ett hyrbilsavtal med OKQ8.

– Vi ser en stor fördel med att ha allt under samma paraply. Det blir mindre hantering och administration för oss. Vårt mål är att hela vår fordonsflotta ska elektrifieras. Men vi kan se utmaningar i norra Sverige med laddmöjligheter, då övergången till elbilar går långsammare där. Det finns även utmaningar med laddstationer för anställda som inte har egen tomt att installera OKQ8:s laddstationer. Men vi hoppas att det så småningom löser sig också. Utvecklingen på det här området går framåt hela tiden, avslutar Joakim Spångberg.

Extern länk: Läs mer om OKQ8:s erbjudande för elbilsladdning hos företag

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med OKQ8 och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar