Israelisk militär släpper flygblad över Gaza stad: Evakuera


I onsdags genomförde den israeliska militären en serie attacker i Gaza och släppte samtidigt tusentals luftdroppar över Gaza City, och uppmanade alla invånare att flytta till säkra zoner.
Broschyrerna angav vägar ut från staden söderut och varnade invånarna för att det skulle förbli en farlig stridszon.
Hårda strider har nyligen rasat i Gaza City och varningen följer på tre partiella evakueringsorder från israeliska trupper.

Gaza City har evakuerats tidigare. Tidigt in i kriget uppmanades stadens cirka 1 miljon invånare att fly söderut inför israeliska “militära operationer” i området.
Omkring en kvarts miljon människor finns kvar, enligt BBC.
– Jag tänker inte lämna Gaza. Jag tänker inte göra samma dumma misstag som andra har gjort. Israeliska robotar gör ingen skillnad mellan norr och söder, säger Ibrahim al-Barbari, 47, till nyhetskanalen.
Tidigt onsdag morgon kom information om att Israel attackerade en byggnad som tillhörde FN:s Palestinabyrå, UNRWA. Den israeliska armén, IDF, hävdar att Hamas använder byggnaden som bas för sina attacker. På platsen påstår IDF sig ha hittat stora mängder vapen.
UNRWA har ännu inte kommenterat attacken, men säger att de inte har något sätt att verifiera den israeliska arméns påståenden om att byggnaden används av Hamas.
Unwra ska inte ha haft kontroll över byggnaden sedan oktober.
Reuters rapporterar det åtminstone 29 personer dödades i tisdagens attacker, de flesta kvinnor och barn, enligt palestinska myndigheter.

Enligt Israels försvarsminister Yoav Gallant har 60 procent av Hamas-soldaterna dödats eller skadats sedan Israel började sin offensiv. Uppgifterna har inte bekräftats av någon oberoende källa.
Den totala dödssiffran i Gaza överstiger nu 38 200, enligt palestinska myndigheter.

YunisRityta%203 1708598635798

Lämna ett svar