Trump: ”Biden ger upp, jag vet det, alla vet det” | Världen


Alla som registrerar sig på Donald Trumps e-postlista kommer att märka det ganska snabbt.

Mejl skickas nästan dagligen ut där supportrar uppmanas att skänka pengar till kampanjen. Inte sällan ingår också starka och hårda uttalanden. Som i onsdags kväll – när Trump tror att det redan är över.

“President Kamala Harris? Buddy, hörde du att “Crooked Joe Biden” kommer att hoppa av presidentvalet?”skriver kampanjen i sitt senaste mejl.

En halv miljard – på en kväll

Trump, som höll ett kampanjmöte i Doral, Florida, på tisdagen, fortsätter att tona ner ryktena om att Biden kommer att kliva åt sidan i presidentvalet.

“Joe Biden ger upp. Du vet det, jag vet det. Alla vet det.”

Enligt en undersökning från Öppna hemligheter Trump har hittills dragit in över fyra miljarder kronor för sin kampanj.

Enligt analysföretaget har kampanjen spenderat lite mer än hälften. Men pengarna rullar in bekvämt – i april sa Trump att han hade samlat in över en halv miljard kronor vid ett enda kampanjmöte i Palm Beach, Florida.

“Det krävdes tre demokratiska presidenter för att samla in 25 miljoner dollar och en president för att samla in över 50 miljoner dollar, Donald J. Trump”, sa kampanjens taleskvinna Danielle Alvarez då, utan att ge bevis för påståendet.

Bland Trumpkampanjens största givare finns till exempel miljardären Timothy Mellon, tidigare Marvel-vd:n Isaac Perlmutter och hotellmagnaten Robert Bigelow.

Biden tar in mer än Trump

I själva verket, enligt Open Secrets, drar Biden in mer än Trump-kampanjen. Drygt en miljon kronor för att vara exakt.

Bidens största givare är affärsmannen Michael Bloomberg och flera av USA:s största fackföreningar.

Men kan Biden och Trump använda pengarna precis som de vill? Den frågan har aktualiserats då Trumps rättegångskostnader har skjutit i höjden de senaste månaderna.

Dagstidningen har pratat med politikprofessorn Hilmar Mjelde som menar att expresidentens skarpa uttalanden bara är ett sätt att dra in mer pengar.

– Det handlar om pengar. Trumpväljare är Trumps kassako. Han behöver dem för att betala hans juridiska räkningar, så han behöver inte betala dem med sina egna pengar, säger Mjelde.

LÄS MER: Här gör Barron Trump sin debut: “Stå upp!”
LÄS MER: Bidens brev till sitt eget parti: Vi måste slå Trump
LÄS MER: Läkarens dom: Så mycket kostade Bidens plastikkirurgi

Lämna ett svar