Nytt larm om kebaben – efter skarpa förbudet | Sverige


640@60
Bild från Livsmedelsverkets tillsyn på företaget i oktober förra året.

Foto: Livsmedelsverket

640@60

Vid inspektionen i oktober förra året upptäcktes att förgrillade kebabstrips var i kontakt med smutsiga ytor och brickor

Foto: Livsmedelsverket

544@60

Även andra ytor visade smuts och rester som kan vara dagar gamla, enligt rapporten från oktober.

Foto: Livsmedelsverket

Företaget, som är baserat i Malmö, tillverkar och levererar kebabkött och andra köttprodukter till grossister och restauranger i hela Sverige.

Trots att produkterna enligt företagets egen utsago håller hög kvalitet har det upprepade gånger kritiserats för bristande hygienrutiner.

Så sent som i höstas fick företaget försäljningsförbud, efter att listeria – en bakterie som kan orsaka allvarliga sjukdomar hos personer med nedsatt immunförsvar – hittats i kebaben.

Nya brister på kebabföretaget

Förbudet hävdes senare – men nu har företaget återigen kommit under lupp, vilket nyhetsbyrån Siren var först med att rapportera.

Vid en inspektion i början av juni fann Livsmedelsverkets inspektör bland annat att plastdraperier i lokalen var täckta med svarta beläggningar och inåtväxande produktrester.

Dessutom upptäcktes att kött förvarades oskyddat i frysen och att frysta produkter var felmärkta med dagens datum, trots att de faktiskt var frysta för flera dagar sedan.

Risk bra

Livsmedel riskerar att förorenas om det förvaras oskyddat eller kommer i kontakt med smutsiga ytor i livsmedelslokalen och människor kan bli sjuka av detta“, skriver inspektören i sin rapport.

Livsmedelsverket ger företaget i uppdrag att omedelbart åtgärda bristerna. Om inte riskerar du böter på 40 000 kronor per poäng vid varje tillfälle myndigheten kan konstatera att föreläggandet inte följs.

LÄS MER: Premie Larm om kebabföretag: Smuts, rester och mögel

Lämna ett svar