Disney planerar uppföljare på ”Djävulen bär Prada”


“Finns det någon anledning till att mitt kaffe inte är här? Har hon dött eller något?”. Meryl Streeps sadistiska moderedaktör förbereder sin återkomst efter 18 år. Disney planerar en uppföljare till originalfilmen, som samlade in över 3 miljarder över hela världen och var baserad på Lauren Weisbergers självbiografiska roman, som inspirerades av hennes tid som assistent till den legendariska Vogue-redaktören Anna Wintour i New York.

Handlingen kretsade kring Andy (Anne Hathaway) och hennes snobbiga assistentkollega Emily (Emily Blunt) som tog hand om den krävande moderedaktören Miranda Priestly som tyckte om att förolämpa folk till vänster och höger.

Anne Hathaway och Meryl Streep in

I den nya filmen lär sig rollerna vara omvända roller då Streeps moderedaktör går på knä med minskande upplagor och desperat vill få del av annonsbudgeten från lyxvaruföretaget där Blunts karaktär har blivit en ledande befattningshavare.
Förutom Meryl Streep och Emily Blunt är det inte klart vem av skådespelarna som kommer tillbaka för en andra omgång. I rollerna fanns även Stanley Tucci, Rebecca Mader och Simon Baker. Aline Brosh McKenna (“Crazy ex-flickvän”, “Din plats eller min”) sägs vara i samtal om att också skriva manuset till “The Devil Wears Prada 2”.
Weisbergers roman kommer också att få liv på Londons musikalscene. I höst är det West End-premiär av musikalen “The devil wears Prada” där Vanessa Williams (“Ugly Betty” och “Desperate housewives”) spelar Miranda Priestly och Elton John står för originalmusiken.
Läs mer om film och tv i DN.

Lämna ett svar