Regeringen i Storbritannien vill reglera ägande av armborst


Människor i Storbritannien behöver ingen licens för att äga ett armborst, men det är olagligt att bära vapnet offentligt utan rimlig anledning, skriver TT.

Men efter att tre kvinnor dog efter att ha hittats allvarligt skadade av armborst och “andra vapen” på tisdagskvällen i Bushey, kan en lagändring vara på sin plats.
Till BBC säger den brittiske säkerhetsministern Dan Jarvis att regeringen kommer att se över reglerna om ägande av armborst.

En 26-årig man greps i går misstänkt för trippelmord i brittiska Bushey.

Den 26-årige mannen som misstänks för armborstmordet i Bushey greps i natt, efter att ha blivit jagad av polis i flera timmar.
De tre kvinnorna är hustru och döttrar till medieprofilen John Hunt, som kommenterar ridsport och arbetar för både BBC och Sky News.
Den brittiska polisen har ännu inte gått ut med någon information om motivet till brottet, men enligt Sky News och BBC ska det finnas kopplingar mellan gärningsmannen och kvinnorna.
Det är inte första gången som vapnet har använts i uppmärksammade fall de senaste åren i Storbritannien. I december 2021 bröt en angripare med laddat armborst in i Windsor Castle, efter att ha blivit uppmuntrad av en AI-chatbot att döda drottning Elizabeth II.

Lämna ett svar