Motorhaveri på färja till Trelleborg – 453 ombord | Sverige


Passagerarfärjan Tinker Bell, som rederiet TT-Line beskriver som dess flaggskeppdrabbades av motorstopp efter att ha lämnat tyska Rostock på väg till Trelleborg i torsdags.

Efter avgång kl 08:40 från Rostock meddelade Tinker Bell kl 09:30 att den hade tekniska problem. Färjan var då omöjlig att manövrera och låg cirka sex sjömil, elva kilometer, utanför Warnemünde, skriver den tyska nyhetssajten Rostock Heute.

Flera bogserbåtar

Färjans destination var Trelleborg men den drogs tillbaka till Rostock av flera bogserbåtar, meddelar rederiet i ett pressmeddelande på sin tyska hemsida. Orsaken till motorbortfallet är inte känd, enligt rederiet som skriver:

“TT-Line måste se till att passagerare och gods ska kunna fortsätta sin resa till Sverige… Vi antar att färjan snart är tillgänglig igen.”

På eftermiddagen bogserades färjan tillbaka till hamnen i Rostock av bogserbåtarna Rönnebeck Baltic och Fairplay 56, skriver Rostock Heute.

Färjan var tillbaka i hamnen i Rostock vid fyratiden på torsdagseftermiddagen, men det dröjde flera timmar innan passagerarna kunde gå av, rapporterar Ostsee-Zeitung (OZ).

“Problemet större än trott”

– Problemen med strömavbrottet ombord är uppenbarligen större än trott. Bland annat fungerar inte hydrauliken till bogvisiret, så man kan inte gå på eller av fartyget, säger Falk Zachau, hamnkapten i Rostock till OZ.

Tinker Bell byggdes på ett varv i Bremerhaven, Tyskland, och togs i drift i mars 2001. Den utökades med 30 meter till totalt 220 meter 2018, skriver rederiet på dess hemsida,

Färjan har 220 hytter och plats för cirka 700 passagerare. Det finns totalt nio däck, varav fyra är fordonsdäck och tre har hytter.

Tinker Bell driver hamnarna Trelleborg, Travemünde och Rostock i Tyskland och Świnoujście i Polen.


LÄS MER: Skräcken inifrån färjan till Mallorca
LÄS MER: M/S Ådalen III har gått på grund
LÄS MER: Färjan TT Linje Marco Polo grundstötte utanför Karlshamn

Lämna ett svar