Ericsson i miljardaffär | Senaste nytt på hufvudstadsbladet


  • Telekomjätten Ericsson säljer det amerikanska dotterbolaget Iconectiv som man förvärvade 2012. Försäljningen innebär motsvarande 10,6 miljarder kronor för Ericsson efter bland annat avräkning av förväntade skatter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Senaste nyheterna

  • Rekordmånga enheter till salu

    Det lutar mot ljusare tider på bostadsmarknaden. Men utbudet är ändå stort, inte minst när det gäller mindre lägenheter.

    Antalet bostäder till försäljning är på rekordnivå, visar siffror från bostadssajten Hemnet.

    Efter att som alltid ha varit lite vilande under sommaren börjar bostadsmarknaden ta fart. Hemnet ser fler annonser den senaste veckan.

    Bostadsutbudet har länge varit stort och det ser man inte minst bland de första.

    Förra veckan låg det totalt 5 479 enrumslägenheter till salu på Hemnet – en rekordnivå. Det är en ökning med 36 procent jämfört med motsvarande vecka förra året och trenden är densamma i hela landet.

    Enligt Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg har de första drabbats mest av de stigande räntorna de senaste åren.

    – Att det i första hand är marknaden för mindre lägenheter som drabbats beror på att de som efterfrågar mindre lägenheter oftare är ensamlåntagare, säger han i ett pressmeddelande.

  • Trump förlöjligas för att han hånar amerikanska soldater

    Donald Trump kritiseras för att resonera att en civil medalj han gav en givare är bättre än USA:s högsta militära ära – eftersom soldater kan skjutas eller dödas, medan hans anhängare förblir “friska och vackra”.

    Under ett kampanjmöte i New Jersey med judiska anhängare lyfte Trump fram att han hade gett Miriam Adelson, en stor givare till presidentkandidaten, USA:s högsta civila ära – Presidential Medal of Freedom.

    Han sa att priset är “bättre” än USA:s berömda “Medal of Honor”, som är landets främsta militära pris och delas ut till soldater för deras hjältemod och tapperhet i strid.

    Kritiken mot Trump är utbredd bland demokrater och veteranrepresentanter, bland annat från en talesperson för presidentkandidaten Kamala Harris.

  • Brand på återvinningscentral i södra Stockholm

    En brand har brutit ut på Högdalens återvinningscentral i södra Stockholm, rapporterar Kvällstidningen.

    – Det finns en återvinningshög i området som brinner på en yta av 100 gånger 20 meter, säger räddningstjänsten till tidningen.

    Det finns inga rapporter om skadade personer. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart.

  • Hälsostrejk över hela Indien efter brutalt mord

    Läkare i Indien gick ut i en rikstäckande strejk på lördagen efter att en läkarstudent hittades mördad och våldtagen på sin arbetsplats, RG Kar Hospital, i Calcutta (Kolkata) förra veckan.

    Redan i måndags började några sjukhus gå ut i strejk, vilket nu har eskalerat till att Indian Medical Association (IMA) utfärdar en endagsstrejk, då icke-brådskande och nödvändig vård stoppas. IMA kallar mordet barbariskt och kräver bättre skydd för vårdpersonal mot våld.

    Efter mordet har omfattande protester brutit ut i landet. Mängder av människor har protesterat under parollen “ta tillbaka natten”, men våldsamma upplopp har också brutit ut.

    En man som ska ha haft någon form av anställning på sjukhuset har gripits. Obduktionen av offret bekräftar sexuella övergrepp och offrets föräldrar har uppgett till rätten att de misstänker att hon har blivit gruppvåldtäkt.

    Premiärminister Narendra Modi fördömer mäns våld mot kvinnor och hotar förövare med hängning.

  • Stigande ungdomsarbetslöshet i Kina

    Kinas utmaningar med hög ungdomsarbetslöshet växer sig allt större. I juli var ungdomsarbetslösheten 17,1 procent, den högsta månadssiffran hittills 2024.

    Det är också en tydlig ökning jämfört med föregående månad, då arbetslösheten bland 16–24-åringar var 13,2 procent. Utmaningen är dock inte ny – redan förra sommaren i juni redovisades rekordsiffran 21,3 procent, vilket då fick myndigheter att tillfälligt sluta rapportera siffrorna samt att ändra beräkningsmetod och utesluta elever från statistiken.

    Närmare tolv miljoner studenter lämnade kinesiska universitet i juni och landets president Xi Jinping har tidigare meddelat att kampen mot ungdomsarbetslösheten borde prioriteras. (TT)

  • Stor terroristcache upptäckt i Argentina

    Argentinsk polis säger att de har stoppat en islamistisk terroristcell som planerade attacker mot den judiska befolkningen i staden Mendoza, skriver media i landet.

    Sju misstänkta medlemmar har gripits och polisen har genomfört åtta tillslag mot deras hem. Där beslagtogs skjutvapen, knivar och elektronik, enligt säkerhetsmyndigheter.

    Den nya härvan avslöjas efter att tre personer med syriskt och libanesiskt medborgarskap greps i februari misstänkta för att planera ett terrordåd, enligt myndigheterna.

    Argentina har den största judiska befolkningen i Latinamerika. Den högerpopulistiske presidenten Javier Milei har visat starkt stöd för Israel under det pågående kriget i Gazaremsan.

  • Svensk man omkom i olycka i Norge

    En svensk man i 40-årsåldern dog på fredagskvällen efter ett fall i Narvik i Norge.

    Ett larm inkom till norsk polis vid 20.20-tiden efter att mannen ramlat från Branten i Narvik under en orienteringstävling, skriver polisen på sin hemsida.

    Loppet ska ha startat i Sverige och sträckt sig över norska gränsen och det är ännu oklart hur olyckan gick till.

  • Flera dödade och kidnappade i Kongo

    Minst 16 människor har dödats och ytterligare 20 kidnappats i nordöstra Kongo-Kinshasa efter en serie attacker utförda av en grupp med koppling till gruppen Islamiska staten, sade en representant för en lokal icke-statlig organisation.

    Attackerna, som ägde rum mellan onsdag och fredag, riktade sig mot bönder och andra civila.

    De östra delarna av Kongo-Kinshasa har länge härjats av mer än 120 väpnade grupper som bland annat slåss om kontrollen över minor.

  • Elva fångar dödades i fängelseuppehåll i Haiti

    Elva fångar dödades när fångar bröt sig ut ur ett fängelse i kuststaden Saint-Marc i hårt drabbade Haiti i fredags, sade en polistalesman.

    Enligt talespersonen ska en av fångarna ha gripits. Hur många som lyckades fly är oklart.

    Tidningen Le Nouvelliste uppger att anställda på fängelset ska ha gått ut i strejk för bättre villkor och citerar en regeringsmedlem som sa att han var orolig för “myteri”. Det är dock oklart om någon ur fängelsepersonalen hjälpte till vid flykten.

    Det är tredje gången i år som fångar rymmer från fängelset i Haiti. I mars släpptes tusentals fångar i två samordnade attacker mot landets två största fängelser i huvudstaden Port-au-Prince. Kort därefter avgick premiärminister Ariel Henry som en följd av att han förlorade kontrollen över landet.

  • Flera dödades i flyganfall i Libanon

    Minst tio personer har dödats och flera skadats i ett israeliskt flyganfall i södra Libanon natten till lördagen.

    Enligt libanesiska hälsomyndigheter, citerade av internationella medier, har ett bostadshus drabbats, och bland de döda finns kvinnor och barn.

    Israels militär uppger istället att attacken var riktad mot ett vapenlager som tillhör den islamistiska milisen Hizbollah. Platsen bör ligga drygt en mil från gränsen.

    Spänningarna i regionen har ökat markant sedan attacken mot de israeliskt ockuperade Golanhöjderna den 27 juli, där tolv barn och unga dödades.

    Bara några dagar senare dödades en Hizbollah-ledare i Beirut, som pekades ut av Israel som ansvarig för brottet.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar