Man skjuten under simtur | Senaste nytt på hufvudstadsbladet


  • En man sköts på lördagskvällen med vad som tros vara ett luftvapen, skriver polisen på sin hemsida. Händelsen ska ha inträffat under en badtur i Lunds kommun vid 19:30-tiden på lördagskvällen.

    Mannen ska ha fått ett mindre sår på ryggen. Ingen har gripits.

    Polisen har gjort en anmälan om misshandel och försök till misshandel. (TT)

Senaste nyheterna

  • Libanon: Tre sjukvårdspersonal dödade

    Tre medicinska arbetare dödades och två skadades i en israelisk attack mot södra Libanon. Det uppger de libanesiska hälsomyndigheterna.

    Landets civilförsvar säger att “Israel slog till en brandbil som precis avslutat en operation” i en by nära gränsen till Israel.

    Den israeliska militären, IDF, säger i ett uttalande att de sköt ner drönare som avfyrats från Libanon och att ett flyganfall sedan slog till mot “militär infrastruktur som tillhör Hizbollah” och beskjutit ett antal platser i södra Libanon med artillerield. (TT)

  • Fyra till sjukhus under halvmaraton

    Fyra personer har förts till sjukhus under Stockholms halvmarathon som pågick i lördags, rapporterar P4 Stockholm.

    Personernas skador är oklara.

  • Man skjuten av polis i Eskilstuna

    Polisen har öppnat eld mot en man i Eskilstuna, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

    Det ska ha skett i samband med att mannen, som är misstänkt för flera grova brott, omhändertogs.

    Den skjutne mannen är misstänkt för “olaga hot” mot tjänsteman.

    – Patrullen på plats gör bedömningen att det finns skäl för öppen eld, säger Tommy Thorngren, presstalesperson för polisen region Öst till Aftonbladet.

    Vittnen i området uppger att minst en kraftig smäll hördes på platsen och en lekplats har spärrats av.

  • Uppgift i Frankrike: Judar skulle mördas

    Israeler eller medlemmar av det judiska samfundet i Frankrike och Tyskland skulle mördas. Det avslöjas av franska medier som uppger att iranska säkerhetstjänster försökte rekrytera ligister och kriminella inom narkotikahandeln för uppdrag som torpeder.

    Le Figaro samt flera tidningar skriver på lördagen att Iran skulle aktivera “celler” för terrordåd i bland annat Paris, Berlin och München. Poliskällor ska ha bekräftat uppgifterna till AFP.

    Enligt den franska säkerhetstjänsten, DSGI, är det statlig terrorism.

    fransk media kallar fallet “Marco Polo” och kopplar det till gripandet av två misstänkta torpeder i våras, samt förra vinterns mordbrand mot vissa företag i södra Frankrike.

    En av de misstänkta släpptes efter ett långt fängelsestraff efter kontraktsmord i Marseilles narkotikakretsar.

  • Stor insats mot tysk skogsbrand

    En stor skogsbrand härjar i bergskedjan Harz i centrala Tyskland. 250 brandmän bekämpar branden, bland annat med hjälp av två flygplan och fyra helikoptrar.

    Under lördagen var arbetet inne på sin andra dag och under söndagen väntas fler helikoptrar sättas in i släckningsarbetet. Branden, som är koncentrerad till Brockenberget med omnejd, är ännu inte under kontroll och släckningsarbetet tros pågå i flera dagar.

    Inga personskador har rapporterats, men 500 vandrare har evakuerats och nationalparken Harz har lagt upp meddelanden om att privatpersoner “under inga omständigheter” får närma sig brandområdet, som är ett populärt friluftsresmål. (TT)

  • Dödssiffran stiger efter skolbrand i Kenya

    Dödssiffran stiger efter den svåra branden på en internatskola i Kenya. Nu har 21 elever hittats döda.

    Branden i Hillside Endarasha Primary School i Nyeri, norr om huvudstaden Nairobi, bröt ut under natten på fredagen. I elevhemmet där det brann fanns cirka 150 pojkar mellan 9 och 13 år.

    Isaac Mwaura, en talesperson för regeringen, säger att 19 pojkar hittades döda på brandplatsen. Ytterligare två har dött på sjukhus av sina skador. (TT)

  • Maraton: Sju till sjukhus i Skåne

    Minst 7 personer har förts till sjukhus under Helsingborg Marathon. Det rapporterar SVT och P4 Malmöhus.

    Värmen steg till 27 grader i Helsingborg i lördags och flera löpare kollapsade längs vägen, säger en sjuksköterska till SVT. Tillståndet för de sju personer som fördes till sjukhus är oklart.

    Tävlingsledningen hade viss beredskap med ambulanspersonal och sprutade vatten på deltagarna.

    Lugnare signaler kommer från Stockholm som även har halvmara på lördag. Enligt David Fridell på Marathongruppen har allt gått bra hittills, och de snabbaste är redan i mål.

    – Men de sista startade 16.05, så många som gör loppet på upp till tre timmar kan ha hälften kvar, säger han.

  • Stora protester mot Barnier och Macron

    Tusentals människor demonstrerade i Frankrike i lördags för att protestera mot utnämningen av Michel Barnier till ny premiärminister.

    Vänstern hade krävt protester sedan president Emmanuel Macron i torsdags utsåg EU- och brexitveteranen Michel Barnier till premiärminister. Under lördagen hölls demonstrationer på 150 platser runt om i landet. Enligt myndigheterna förväntades tiotusentals människor delta i demonstrationerna.

    Utöver Paris protesterade man i bland annat Montauban i de södra delarna av landet. Där likställde demonstranterna Barniers utnämning med att ignorera valresultatet och folkets röst.

    Läs mer här.

  • Tyskt tågkaos efter datorfel

    Ett datorfel på Frankfurts centralstation har stoppat alla tåg till och från staden. Problemet orsakar störningar för all tysk tågtrafik, med stora förseningar som följd, rapporterar public service-företaget ARD.

    Felet påverkar all tågtrafik i delstaten Hessen, inklusive pendeltåg. Tågtrafiken till och från Frankfurts flygplats, den sjätte största i Europa, står också stilla.

    Exakt vad som orsakade felet och när trafiken kan flyta på igen är ännu oklart. (TT)

  • Tonåring häktad efter mordförsök i skolan

    En 15-åring är häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och mordförsök på en skola i Trångsund söder om Stockholm under onsdagen, skriver DN.

    Den misstänkte nekar till brott.

    Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar i Stockholms tingsrätt på lördagseftermiddagen, skriver tidningen.

    Tonåringen är elev på skolan där han misstänks ha skjutit en annan 15-årig elev. Skolans rektor Kaj Majuri har tidigare uppgett att pojken har opererats och inte kommer att få några bestående effekter av händelsen. (TT)

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar