– När jag lagar mat gör jag en massa saker som ligger i bakhuvudet, saker som jag inte ens tror att jag gör. Så det har varit väldigt nyttigt att bryta ner och fundera över vilka steg jag egentligen gör när jag steker en köttbit, lagar en fisk eller förbereder en sås.
Kokboken innehåller 50 recept som passar en vanlig fredagskväll, eller en lite festligare vardag. Och alla recept kommer med tips, tekniker och genvägar.
– För en gångs skull har boken inget tydligt tema, inget specifikt geografiskt kök eller liknande, utan bara en massa härliga, relativt enkla recept.
Tareq Taylor började sin kulinariska karriär som 16-åring på Krog Lilla Torg i Malmö. 2001 startade han gourmetrestaurangen Trappa Ner i samma stad innan han tog över Slottsträdgården, också det i Malmö, 2009. Här driver han fortfarande restaurangen Kockeriet.
Tareq Taylor har de senaste åren också klivit ut ur restaurangköket och in i allmänhetens medvetande, inte minst genom att medverka i tv-program som “Trädgårdstider”, “Kokkarnas Kamp” och “Masked Singer”, samt som sommarpratare. och julvärd. Med sina nästan 340 000 följare på Instagram är han också en av Sveriges största matinfluencers.