Tareq Taylors bästa tips och trix i ny kokbok


Med mer än 35 år mellan kastruller och stekpannor i olika restaurangkök har Tareq Taylor onekligen en sak eller två att lära amatörkocken som vill ta sin matlagning till nästa nivå. Och det är just de erfarenheter han samlat på sig genom åren som han vill dela med sig av i den nya kokboken “Tekniker, tips och genvägar”. Boken är den 14:e eller 15:e i ordningen, Tareq Taylor kan inte ens hålla räkningen själv längre.

– När jag lagar mat gör jag en massa saker som ligger i bakhuvudet, saker som jag inte ens tror att jag gör. Så det har varit väldigt nyttigt att bryta ner och fundera över vilka steg jag egentligen gör när jag steker en köttbit, lagar en fisk eller förbereder en sås.

Kokboken innehåller 50 recept som passar en vanlig fredagskväll, eller en lite festligare vardag. Och alla recept kommer med tips, tekniker och genvägar.

– För en gångs skull har boken inget tydligt tema, inget specifikt geografiskt kök eller liknande, utan bara en massa härliga, relativt enkla recept.

Med flamberade äpplen får helgens fyrarättersmeny en showliknande finish Foto: Simon Bajada

Tareq Taylor började sin kulinariska karriär som 16-åring på Krog Lilla Torg i Malmö. 2001 startade han gourmetrestaurangen Trappa Ner i samma stad innan han tog över Slottsträdgården, också det i Malmö, 2009. Här driver han fortfarande restaurangen Kockeriet.

Tareq Taylor har de senaste åren också klivit ut ur restaurangköket och in i allmänhetens medvetande, inte minst genom att medverka i tv-program som “Trädgårdstider”, “Kokkarnas Kamp” och “Masked Singer”, samt som sommarpratare. och julvärd. Med sina nästan 340 000 följare på Instagram är han också en av Sveriges största matinfluencers.

Lämna ett svar