Mördade sin chef – hufvudstadsbladet


Krimstad är en podcast gjord av hufvudstadsbladet tillsammans med Bonnier News-kollegor runt om i landet.

Här hittar du alla avsnitt som hittills publicerats.

Inbäddat innehåll

■■ Lyssna på artikeln eller sök på “Krimstad” där poddar finns tillgängliga. Klicka här för att hitta alla avsnitt av Krimstad på Spotify eller Apple podcasts.

► SÄSONG 2

Avsnitt 6: Mördade sin chef – mitt i naturområdet

Den 21 april 2021 försvinner en företagare i Jönköping spårlöst. Familjen efterlyser mannen, och kollegorna förhörs av polisen. En av arbetskamraterna berättar något som sticker ut och polisen blir misstänksam.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Avsnitt 5: Jens, 19, mördades av sin vän

När hot och bränder drabbar flera personer i Sydnärke blir 19-årige Jens misstänkt – hoten kommer från hans Messenger-konto. Men den enda som säger sig se Jens på brottsplatserna är hans vän. Snart kommer polisen att förstå
misstankar om att något inte står rätt till.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 4: Färilamordet – barnen blev vittnen

Tanya Taivassalo och Magnus Persson har nyligen flyttat ihop i en by utanför Färila då det blir diskussion om vem Tanya skriver med i mobilen. Båda Tanyas barn är hemma och dottern Wilma blir orolig när Magnus går för att hämta ett av sina vapen.

– Jag hörde två skott så jag visste att det var över, säger Wilma, som blev vittne till mordet.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 3: Fallet med Therese Palmkvist

När Therese Palmkvist inte svarar på vare sig nyårshälsningar eller grattis-sms när hon fyller 31 känner anhöriga att något är fel. Men det kommer att krävas tre undersökningar av villan i Långshyttan där Therese bor innan hon slutligen hittas våren 2017. Då har hon varit död i flera månader.

Inbäddat innehåll

Annons

Avsnitt 2: Mordet på Madeleine i Långshyttan

Fredag ​​17 juni 2016 Madeleine försvinner efter en grillfest. Rykten börjar cirkulera om vad som hände och polisen griper flera personer som Madeleine var förknippad med. Nu utspelar sig en unik historia där de misstänkta själva står för bevisningen i form av inspelade telefonsamtal.

Annons

Inbäddat innehåll

Avsnitt 1: Mordet på Liselotte i Timrå

I början av oktober 2022 försvinner 25-åriga Liselotte från Timrå. Sökandet leder polisen till en ensam stuga i Kramfors, flera mil från Timrå, och en av Liselottes kollegor misstänks ligga bakom försvinnandet.

Inbäddat innehåll

► SÄSONG 1

Avsnitt 1: Knarkhandlaren, opioiderna och tjejernas hämnd

Rykten cirkulerar bland unga missbrukare i Sundsvall om att det finns en medelålders man med stadig tillgång på opioider. Han är hjälpsam och generös till en början, men sedan börjar kraven komma.

Tjejerna som får sina droger av honom vet att när du börjar köpa från Samir så är det ett högt spel med din egen kropp som insats. När polisen får syn på Samir får tjejerna sin chans att sätta mannen som gjorde deras liv till ett helvete.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 2: The Word of the Heart – Del 1: “Lena’s Missing”

Den 15 maj 2018 ringer en man till SOS-larmet. Hans exfru, Lena Wesström, är försvunnen. Deras yngsta son fyller år och maken och de äldre syskonen har åkt hem till Lena för att fira sonen tillsammans. Klockan är 06 på morgonen. I köket är lamporna tända och det ligger halvinslagna presenter på köksbordet. Men Lena är borta.

Annons

I två delar berättar vi om det tragiska Hjärstamorde – från början till slut.

Inbäddat innehåll

Annons

Avsnitt 3: The Heartbreak – Del 2: “A Murderer Freed”

Misstankarna riktas mot en man som Lena haft en relation med. Men även om allt tyder på att han är den som mördade Lena har polis och åklagare svårt att hitta konkreta bevis. Kan han kopplas till brottet?

I två delar berättar vi om det tragiska hjärtmordet – det här är den andra delen.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 4: Nyårsmordet i Sundsvall: “Det är en mardröm du befinner dig i”

Tre kvinnor firar nyårsafton med ostbricka, partyhattar, Bingolotto och lådvin. Men tidigt på morgonen tar historien en fasansfull vändning och scenerna polisen möter beskrivs som “en skräckfilm”.

Vilka är kvinnorna på festen? Hur kunde detta hända? Hur går du vidare när din nära vän blir mördad?

Inbäddat innehåll

Avsnitt 5: Midsommarmordet i Högbo: “Allt blir bara tyst”

Två dagar före midsommarafton 2012 flyttar Linas pappa in med sin flickvän i pappans nya hus i Högbo. Det finns flyttkartonger överallt.

Utanför blommar juni för fullt. Lina sover över hos sin bästa vän natten före midsommarafton. På midsommarmorgonen går Lina och hennes kompis ut för att plocka blommor och går sakta mot pappans hus igen. På avstånd ser Lina hur tomten rör sig. Det är polis- och polisbilar överallt och huset är avspärrat. Något obegripligt och fruktansvärt har hänt.

Annons

Inbäddat innehåll

Avsnitt 6, del 1 av 2: An Unexpected Killer – The Murder Bible

Efter att polisen misstänker brott i en villabrand i Norrahammar söder om Jönköping där två personer omkommer börjar man leta efter en person som köpt en speciell tändvätska i staden.

Annons

Efter några dagar får man en ledtråd när K-Rauta skickar en övervakningsvideo som visar en avslappnad man i kostym köpa fyra flaskor tändvätska samma dag som branden. Men det är inte allt han köpte, han köper även räkmackor, champagne och ett basebollträ.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 7, del 2 av 2: An Unexpected Killer – Hökensås

När polisen utreder ett dubbelmord i Norrahammar går de igenom den misstänktes senaste inköp. Då upptäcker man att han några månader tidigare varit i en butik och handlat kofot, silverjeep, rep, soppåsar och tändvätska.

Samma dag brann det i en sommarstuga i Hökensås och två personer omkom. Nu ska polisen binda mannen vid elden.

Inbäddat innehåll

Avsnitt 8: The Madeleine Case

I maj 2006 försvinner 36-åriga Madeleine. Polisen misstänker att hon har utsatts för ett allvarligt brott, men det kommer att ta över ett år innan Madeleines kropp hittas. Tills dess kan polisen inte koppla någon till brottet.

Annons

Inbäddat innehåll

Avsnitt 9, del 1 av 2: Elin i Höör

Den 29 mars 2021 var 18-åriga Elin Klinteberg i Skånska Höör hemma hos en kompis på kvällen. Nästa morgon har hon fortfarande inte kommit hem. Elins pappa Jerry ger sig ut för att titta och passerar kompisen, han säger att hon gick hem vid två på natten. Men snart inser familj och vänner att något inte står rätt till.

Avsnitt i två delar.

Inbäddat innehåll

Annons

Avsnitt 10, del 2 av 2: Elin i Höör

Elin har varit försvunnen i över ett dygn när polisen kallar till presskonferens. En 26-årig man, en vän till Elin, har erkänt att han dödat henne. Det värsta som kunde hända har hänt. I Höör försöker vänner, familj och bekanta göra vad de kan för att trösta varandra och hylla Elin.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Lämna ett svar