Säkra däck för alla bilar – hufvudstadsbladet


På Swärds däck, beläget i Torsviks industriområde, är Andreas Brevitz och hans besättning redo för den kommande vintersäsongens däckbyten. I den toppmoderna däckverkstaden, där sju erfarna montörer har sammanlagt över 150 års branscherfarenhet, prioriteras kundernas säkerhet i trafiken.

– Kunder som har vinterdäck hos oss på vårt däckhotell får ett meddelande i slutet av september med möjlighet att boka tid för däckbyte. Alternativt kan de helt enkelt ringa oss och boka tid, informerar Andreas Brevitz.

Lagen säger att vinterdäck ska användas mellan 1 december och 31 mars för vinterväglag. Dubbdäck kan användas från 1 oktober till 15 april, men även efter det om väderförhållandena kräver det. Vid tidpunkten för däckbytet har du möjlighet att lämna din bil på morgonen och hämta den efter arbetsdagens slut.

86871358 a293 47ed b732 7ff1913882da

Öppna bilden i helskärmsläge

Bild: Nurel Kosolu

Andreas understryker att kunderna alltid är välkomna att vänta på förändringen i kundmottagningen.

– Själva bytet tar vanligtvis mellan tio och femton minuter. Under den tiden kan du koppla av i kundreceptionen med en kopp kaffe, choklad eller te, och kanske bläddra i en tidning. Men det finns en extra anledning att besöka oss ett tag – vår nya verkstadsmaskot, boxervalpen Zelma, är 10 månader.

Läs mer och boka däckbytet hos Swärds

Swärds Däckservice är experter när det gäller att välja de bästa och säkraste vinterdäcken till din bil, säger Andreas. På frågan om varför det är viktigt att ha vinterdäck av hög kvalitet tvekar han inte i sitt svar.

– Det handlar om att minimera risken för olyckor, både för dig och andra som delar vägen med dig. Ett kvalitetsdäck ger bra grepp på torra såväl som våta och hala vägar.

4990cdec 0044 473e ab34 89e01b89f666

Öppna bilden i helskärmsläge

Bild: Nurel Kosolu

Däckets prestanda påverkas av flera faktorer, inklusive mönsterdjup, sammansättning och däckets konstruktion. Ett modernt vinterdäck är anpassat för specifika bilmärken och modeller. Många av premiumtillverkarna har till exempel satsat mycket på ljudnivån på alla nya elbilar som kommer ut på marknaden nu.

Hitta erbjudanden på Swärds – kvalitet för pengarna

Om ett vinterdäck är äldre än sex år bör du titta noga. Gummit kan ha börjat härda, vilket gör att det inte längre fungerar som det gjorde när det var nytt.

Swärds däck erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa vinterdäck, både dubbfria och dubbfria, från välkända tillverkare som Michelin, Nokian, Bridgestone, Yokohama, Continental och Goodyear.

0fc0db03 4142 47f7 8fb4 547b84e70176

Öppna bilden i helskärmsläge

Bild: Nurel Kosolu

Läs mer och boka däckbytet hos Swärds

För den som letar efter flexibel däckförvaring erbjuder Swärds däck ett bekvämt däckhotell.

– Vårt däckhotell börjar bli populärt, men vi tar emot alla som behöver plats. Ingenting är omöjligt, och hittills har vi inte tackat nej till någon, Andreas Brevitz och avslutar med en viktig rekommendation.

– Om du inte är säker på vilka vinterdäck som är bäst för din bil, besök vår däckverkstad så hjälper vi dig att göra rätt val för din bil och din plånbok.

Hitta bra däckerbjudanden hos Swärds

Om Swärds Däckservice

Swärds Däckservice är en toppmodern däckverkstad som startades 2010 av Janne Swärd och Christina Swärd Rosenvinge. Janne har 50 års branscherfarenhet och drev tidigare Norks Däckservice i många år. Christina har arbetat i branschen sedan 2003. Swärds Däckservice finns i nya moderna lokaler i Torsviks industriområde söder om Jönköping.

Öppettider:
Måndag-fredag: 07.00-17.00

Lämna ett svar