Flyg med rök i kabinen landar på Arlanda


  • Flyg med rök i kabinen landar på Arlanda

    SOS har fått larm om ett flyg med rök i kabinen, som ska landa på Arlanda, rapporterar Aftonbladet.

    Ombord på flygplanet, som landar inom kort, finns cirka 170 passagerare. Syrgasrör har tappats.

    Räddningstjänst är på väg till flygplatsen.

    – Utifrån vad vi kan se är det ett lugnt infall till Arlanda, säger Lars Grantinger från Sjö- och flygräddningscentralen, till Aftonbladet.

Senaste nyheterna

  • Tvisten: S positiv till anonyma vittnen

    Socialdemokraterna har vacklat i frågan om anonyma vittnen i rätten, säger partiets rättspolitiska talesperson Teresa Carvalho till Expressen.

    – Det är ganska uppenbart att vi måste göra mycket mer och våga testa nya verktyg, säger hon till tidningen.

    Tidigare har partiet varit starkt kritiskt till det förslag som formellt lades fram av Tidöpartierna förra månaden.

    Vändningen beslutades vid ett möte på tisdagseftermiddagen. Enligt Carvalho beror det på att invändningarna från partiet och andra kritiker har tagits upp. (TT)

  • Polisen grep osttjuven

    En man i 30-årsåldern är misstänkt för stöld och ringa misshandel efter att ha stulit mängder ost från en livsmedelsbutik i en förort väster om Stockholm.

    Stölden upptäcktes när personal i butiken fattade misstankar och konfronterade honom.

    Detta gjorde att mannen blev våldsam och han lämnade platsen, men utan sin väska – som innehöll keso värd över 1 500 kronor.

    Polisen lyckades spåra osttjuven med hjälp av övervakningskameror och fångade honom. (TT)

  • USA kräver förbättrade förhållanden i Gaza

    USA:s utrikesminister Antony Blinken och försvarsminister Lloyd Austin kräver nu att Israel vidtar omedelbara åtgärder för att förbättra den humanitära situationen i Gaza. Annars hotar rättsliga åtgärder att begränsa USA:s militära bistånd till Israel. Det rapporterar Axios reporter Barak Ravid om X.

    I ett brev till Israels minister för strategiska frågor skriver Ron Dermer, Blinken och Austin att de vill “understryka den amerikanska regeringens djupa oro över den försämrade humanitära situationen i Gaza” och att de vill se konkreta och varaktiga åtgärder från Israel inom ett månad.

  • Sundsvalls sjukhus i stabsläge

    Sundsvalls sjukhus har gått i personalläge sedan det drabbats av strömavbrott, uppger rapporter Kvällstidningen.

    Områdesdirektör Roger Westerlund säger till tidningen att sjukhuset var helt utan ström i 20 minuter, eftersom reservströmmen inte startade som den skulle.

    Strömmen kom tillbaka vid 13.15-tiden, men enligt Aftonbladet finns det oro för ytterligare strömavbrott.

    – De första rapporterna vi fick från sjukhuset är att ingen har påverkats av avbrottet. De viktigaste maskinerna är batteridrivna, säger Roger Westerlund till tidningen.

  • Man räddad i Okhotskhavet – efter 67 dagar

    Efter över två månader på drift har en rysk man räddats i Okhotskhavet. Han hittades på måndagen av en fiskebåt i det stormiga havet strax utanför Kamtjatkahalvön.

    – Jag har ingen energi kvar, ska mannen ha sagt när han bärgades upp i säkerhet.

    Bilder visar en ensam figur i flytväst som sitter i en liten grå gummibåt mitt i ett svart hav. Den överlevande, enligt ryska medier en 46-årig man, ska ha tappat halva sin kroppsvikt under de 67 dagarna till sjöss. Han får nu behandling.

    På drift dog 46-åringens följeslagare – hans 49-årige bror och 15-åriga brorson. De var döda i båten när räddningstjänsten anlände.

    Enligt ryska medier gick trion ut för att titta på valar i början av augusti. De ska ha haft runt 20 liter vatten och en mindre portion mat med sig när båtens motor plötsligt gick sönder.

    Okhotskhavet ligger långt norrut i Stilla havet och är ökänt för sitt kalla vatten och många stormar.

  • Ryssar flög drönare på Svalbard – få miljoner

    En brittisk-rysk affärsman som greps 2022 för att ha flugit drönare på Svalbard får miljoner i ersättning från norska staten.

    I tisdags tilldömdes han drygt 2,7 miljoner norska kronor i skadestånd, uppger NRK.

    Sedan han greps för två år sedan har de juridiska förmögenheterna varit många, men i februari i år friades han äntligen helt. Hovrätten slog då fast att mannen inte rimligen kunde ha vetat att han gjorde något olagligt.

    – För mig personligen är det här en principfråga. Staten måste hållas ansvarig för sina handlingar, sa mannen om sitt skadeståndsanspråk till NRK i april.

    Mannen som flyger drönaren är son till en välkänd rysk affärsman som ska ha band till Rysslands president Vladimir Putin.

  • Inget brott bakom döden på Skara sommarland

    Det låg inget brott bakom drunkningsolyckan vid Skara sommarland i somras, då en tioårig pojke dog.

    Förundersökningen om misstänkt vållande till annans död har därför lagts ner, meddelar Åklagarmyndigheten.

    “De åtgärder som vidtagits i utredningen har inte visat att någon utomstående eller omständigheter på platsen har bidragit till pojkens död i den meningen att ansvar för brott kan förväntas”, säger åklagare Jenny Karlsson i ett pressmeddelande.

    Det var den 3 augusti som pojken hittades medvetslös i en av bassängerna. Han dödförklarades senare på sjukhus.

  • Kyrkopolitiker polisanmäld: “Bedragande”

    Två kyrkopolitiker i ett pastorat i södra Sverige misstänks ha krävt och fått för mycket ersättning för förlorad arbetsinkomst. Nu ska de polisanmälas, rapporterar Kyrkans Tidning.

    – Det är ett bedrägligt förfarande och det kan vi inte blunda för. Det handlar inte om pengarna, utan om att lura pastoratet, säger kyrkorådets ordförande till tidningen.

    Totalt hade de två ombuden för 2023 begärt ersättning för 220 respektive 121 timmar. Pastoratet har kommit fram till att de under en del av timmarna inte haft rätt till ersättning och anser det också tveksamt om de förlorat så mycket i arbetsinkomst som de angett.

    Totalt har en medlem enligt utredning fått minst 25 000 kronor för mycket, den andre minst 5 800 kronor.

  • Terroristplaner mot riksdagen – ställs inför rätta

    I november inleds rättegången mot de två män som misstänks ha planerat ett terrordåd mot Sveriges riksdag, meddelar regiondomstolen i tyska delstaten Thüringen.

    Männen greps i Gera, Tyskland, i mars, när polisens insatsstyrka slog in efter ett beslut av Tysklands justitieminister Jens Rommel.

    De misstänks ha planerat att öppna eld mot poliser och andra i eller i närheten av riksdagen i Stockholm. Terrorplanerna uppges vara motiverade av koranbränningarna i Sverige och ha kläckts i nära samråd med IS Khorasan, som åtminstone en av de misstänkta anslutit sig till.

    Rättegången inleds den 15 november.

  • Trumps tullhot oroar Thedéen

    Med Donald Trump som ny president i USA kan hårdare handelstullar drabba svensk ekonomi.

    – Det är klart att det kan påverka inflationen och definitivt tillväxten, så det är ingen politik som är välkommen, säger riksbankschef Erik Thedéen.

    Valutgången i USA är fortfarande mycket osäker. Därmed är det också oklart vilken ekonomisk politik som blir aktuell efter valet.

    Enligt riksbankschef Erik Thedéen kommer valet av väg att påverka svensk ekonomi och kan även påverka svensk inflation.

    Läs mer här.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nytt om konflikterna i Mellanöstern

Lämna ett svar