Tidöregeringen urholkar vår demokrati! – hufvudstadsbladet



5057e60d 3133 4f6d bcb2 1d41244df46b

Så det var dags för nästa land i Europa att ha ett parti som är pro-Ryssland som största parti i ett demokratiskt val. Det högernationalistiska partiet FPÖ blev det största partiet med cirka 29 % av rösterna i Österrikes val den 29 september. Varför, kan man fråga sig. Har Europas folk inte lärt sig något av historien?

Varför röstar du på partier som sympatiserar med diktaturer? Den generation som upplevde Adolf Hitler och nazisterna i Tyskland, Josef Stalin i Sovjetunionen, kommunismen i Östeuropa, med DDR och STASI som de värsta exemplen, håller nu på att försvinna. Finns det en anledning? Har folket i Ungern glömt 1956? Hur går det i Tjeckien och i Slovakien i det kommande valet? Har du glömt 1968?

Även i Sverige fanns det en partiledare som innan Rysslands invasion av Ukraina inte kunde välja vilken sida som var bäst mellan Putin och en annan politiker. Lyckligtvis tog folket i Polen sitt sunda förnuft till fånga i förra valet. Men varför ska man behöva göra ett sådant experiment innan folk vaknar?

I Sverige pressas Tidöpartierna av Sverigedemokraterna att lägga fram och rösta igenom lagförslag i riksdagen, som är tydliga angrepp på demokratin.

Regeringen kommer sannolikt att bortse från att flera remissinstanser, däribland lagrådet, sett dessa lagförslag.

Författaren Peter Gustavsson har skrivit en bok med titeln Agreppet med undertiteln Så urholkar Tidöregeringen vår demokrati. Jag rekommenderar det starkt!

Socialdemokrat

Lämna ett svar