8 restauranger i Innsbruck som du inte vill missa


Det finns många trevliga restauranger i Innsbruck i Österrike. Vi har besökt en rad restauranger och här kommer några tips för dig som vill äta gott i stan – traditionellt, modernt eller kanske med utsikt.

Restauranger i Innsbruck

Vi har precis kommit hem från en riktigt trevlig resa i Innsbruck – en stad som verkligen överraskade oss. Bergen erbjuder en fantastisk fond i denna stad, och dessutom finns det gott om vackra byggnader, historiska sevärdheter, god mat och inte minst goda viner.

Restauranger i Innsbruck
Bar 360 i Innsbruck, med utsikt över staden och bergen

Det finns naturligtvis många restauranger i Innsbruck, i olika prisklasser. Vi hann besöka ett gäng som alla var bra på olika sätt. Vissa för att de var mysiga med traditionell mat från Alperna, andra för att de serverar modern och kreativ mat och andra för att de kombinerar god mat med dramatiska vyer. Totalt kan vi rekommendera åtta trevliga restauranger i Innsbruck.

Restauranger i Innsbruck
Uteserveringen var också populär i oktober – då solen tittade fram

1. Die Wilderin

En av kvällarna i Innsbruck åt vi på restaurang Die Wilderin som ligger på en av de centrala gatorna mitt i gamla stan. Detta är en mysig och populär restaurang, med modern atmosfär och bra service.

Restauranger i Innsbruck - Die Wilderin

Menyn var riktigt spännande måste vi säga med kreativa kött- och grönsaksrätter. Peter började med en förrätt på rå lammfilé och jag (Helena) valde en rödbetsförrätt. Huvudrätten var lammgryta och hästköttsbullar med tagliatelle. Speciellt förrätterna var extra goda här!

Adress: Sellergasse 5, Innsbruck

2. Das Kofel, Patscherkofel

Das Kofel är en restaurang som ligger på toppen av berget Patscherkofel. Hit tar du dig med linbanan Patscherkofelbahn, som du når med buss “J”, och den stora tillgången är bland annat läget och den fantastiska utsikten. När vi var här var det i och för sig både mulet och ruggigt, men det var ändå härligt att sitta och äta uppe bland molnen.

FlyCruis Banner png.png
Restauranger i Innsbruck - Das Kofel

Denna restaurang serverar traditionell tyrolsk mat. Redan innan vi gick in bjöds det på glögg och sedan blev det bröd och röror innan det var dags för krämig och god pumpasoppa. Huvudrätten var en rejäl portion (för två) med olika sorters kött, skinka och korv, som serverades tillsammans med dumplings, senap och pepparrot.

Den här typen av mat är väldigt stel och kanske inte vår favoritmat egentligen, men det är något att prova när man är i Tyrolen och här var allt vällagat och av bra kvalitet. Måltiden avslutades med bakverk, kastanjer, nötter och frukt och efteråt var vi väldigt mätta kan vi lova…

Adress: Patscherkofelbahn Mountain Station, Innsbruck

3. Das Brahms

En av de lite trevligare restaurangerna i Innsbruck som vi åt på var Das Brahms. Denna restaurang erbjuder en exklusiv och lite lyxigare atmosfär, med inredningsdetaljer i koppar och enorma blommiga kreationer.

Restauranger i Innsbruck - Das Brahms

Vi började båda med en laxtartar som var väldigt god, om än lite stor till förrätt. Efter det fortsatte vi båda på fisktema. Peter valde gös och jag valde röding som serverades på en bädd av läcker röd risotto. En mycket trevlig restaurangkväll med lyxig känsla!

Adress: Universitätsstrasse 1, Innsbruck

4. Weinhaus Tyrol

En av kvällarna i Innsbruck var vi på en vinprovning på Weinhaus Tyrol, vilket var en fantastiskt trevlig upplevelse. Här sitter ni mitt i den lilla vinbutiken, alternativt i det mysiga vinprovningsrummet, om ni är ett lite större sällskap.

freedomtravel flodkryssningsbanner kryssningar.se 1.png
Weinhaus Tyrolen

Butiken har bland många österrikiska och italienska viner, och vi valde en provning med fokus på österrikiskt vin. Tjejen som guidade oss genom provningen var både kunnig och glatt avslappnad och bidrog till en mycket trevlig kväll.

Efter de första vinerna serverades den beställda middagen som bestod av en charkbricka från en lokal marknad i närheten tillsammans med bröd. Helt fantastisk bra! Vi hann inte äta upp allt och tog med oss ​​resterna som doggy bag – vilket visade sig vara en perfekt matsäck för tågresan hem lite senare.

Adress: Herzog-Friedrich-Strasse 32/1, Innsbruck

5. Speckeria

Vi åt en lite enklare variant av vin med charkbricka en dag till lunch på Speckeria, i de centrala delarna av gamla stan. Här kliver du in i en liten, och otroligt charmig, korvaffär, där det också finns ett mindre antal bord. Vi beställde helt enkelt ett glas vitt var och en bricka med charkuterier. Mycket, mycket bra!

Adress: Hofgasse 3, Innsbruck

6. Seegruube, Nordkette

Gillar du berg och utsikt är det också väl värt att äta på restaurang Seegrube, på berget Nordkette. Hit tar du dig enkelt med linbana från kongresshuset i centrala Innsbruck, och sedan linbana upp till restaurangen på 1 905 meters höjd. Vid restaurangen finns utsiktsplatser med vidsträckta vyer åt alla håll och är det inte dimmigt har man även en fantastisk utsikt direkt från matbordet.

Restauranger i Innsbruck - seegrube

Restaurangen har främst traditionella rätter från Tyrolen och Österrike på menyn, men även några mer kreativa rätter. Vi bestämde oss för en ganska klassisk måltid här, med soppa som förrätt, schnitzel som huvudrätt och sedan en bit sachertorte att dela på. Allt smakade väldigt gott!

Adress: Nordkette, Innsbruck

7. Daniels, Swarovski Kristallwelten

Besöker du Swarovski Kristallwelten (och det kanske du vill om du besöker Innsbruck!) kan du passa på att äta på Restaurant Daniels. Det här är en restaurang med rätter i den lite högre prisklassen, men å andra sidan smakade allt vi åt här väldigt, väldigt gott.

Restauranger i Innsbruck - Daniels

Peter beställde en biff med grönsaker, tillsammans med sötpotatisfrites. Jag valde sous vide majskyckling med polenta. Detta var en av de allra bästa måltiderna vi hade i Innsbruck.

Adress: Swarovski Kristallwelten, Kristallweltenstrasse 1, Wattens

8. Lehnberghaus alpinstuga

En av dagarna i Innsbruck gjorde vi en bussutflykt till Mötz, cirka en timme väster om Innsbruck. Härifrån vandrade vi (i regnet!) förbi Arzkasten Gasthaus och sedan vidare upp, med slutdestinationen Lehnberghaus alpstugan.

Det är inte så att maten är speciell här, men att uppleva Tyrolens natur och äta en enkel och traditionell måltid i någon av alla alpstugor som finns (som förstås smakar väldigt gott efter en ansträngande vandring!) kan absolut rekommenderas.

Restauranger i Innsbruck - Lehnberghaus

På Lehnberghaus serveras traditionella rätter som korv, dumplings och surkål. Vi valde båda käsespätzle, det vill säga en sorts pasta som serveras med ost och rostad lök. Bra i all sin enkelhet! Efteråt valde vi att dela på en apfelstrudel. Mycket bra också!

Adress: Lehnberg, Österrike

Fler restauranger i Innsbruck?

Det finns förstås många fler bra restauranger i Innsbruck, även om vi inte hann prova fler. Ett tips vi fått av vår guide är att titta djupt genom de öppna portarna – eller att spana upp för trappan. Ofta ligger restaurangerna som bara lokalbefolkningen hittar långt inne, eller uppför en trappa.

Restauranger i Innsbruck
Glöm inte att titta upp för trappan – det kan finnas en restaurang!

Gillar du mat kan vi även rekommendera ett besök i Markthalle, där det finns massor av närproducerade godsaker i form av charkuterier, ostar, bröd, bakverk samt frukt och grönsaker. Dessutom är det ofta en härlig stämning här med till exempel underhållning och vinprovning.

Mer att se och göra i Innsbruck

Det finns naturligtvis mycket mer att se och göra i Innsbruck och i resten av Österrike. Även om Innsbruck är en lite mindre stad finns det många magnifika och fascinerande historiska sevärdheter som Hofkirche-kyrkan, Hofburg-palatset, Gyllene taket, Dom St. Jacob och slottet Ambras.

Du kan också besöka Swarovskis kristallvärld eller backhoppningsarenan Bergisel Ski Jump, och naturligtvis vandra eller åka skidor.

Restauranger i Innsbruck

Tips på restauranger i Innsbruck?

Har du några fler tips på restauranger i Innsbruck? Snälla berätta!

Avslut i artiklar.png

Lämna ett svar