Gubben på scootern rättar till felaktigheter – hufvudstadsbladet


Kopia

… till insändarens svar “Följ trafikreglerna på elskotrar”, i NA den 10 oktober.

Jag måste börja med att rätta dina fel. För det första sa jag aldrig att jag kör i övergångsställen som du antydde. Jag åker på övergångsställen som är avsedda för både cyklister och elcyklister. Var har du fått det att jag bryter mot reglerna – det är ren fantasi eller ”önsketänkande”?

När jag nämnde förare och cyklister som kör aggressivt vid övergångsställen syftade jag på de som slentrianmässigt struntar i andras rättigheter och agerar som om de äger vägen. Jag har reagerat på attityden till just skoterförare som är påtaglig och väldigt märklig – vi blir sämre behandlade, folk går medvetet i vägen och “klipper av” för att störa. Vi ska inte ens diskutera bilister här, det är fler av dem och därmed statistiskt fler som beter sig illa.

Din tolkning av trafikansvar är också felaktig. Allt behöver inte handla om lagligt rätt och fel, om du kraschar och dödar en tonåring är det skadorna du orsakar med ditt stora fordon som spelar roll. Är det viktigaste att ha en laglig rättighet? Hur är moralen? Mer kärlek i trafiken och färre paragrafryttare – det var poängen med min första inlämning, du bevisade behovet av det med ditt svar.

Den riktigt stora poängen – att du förstör miljön när du kör, valde du tillräckligt passande att inte fokusera på alls? Tänk mer på det istället, det är bättre för oss alla! Man kan åka bil trots att “vissa” förare beter sig illa, då kan man väl åka skoter också om man inte redan gör det?

Gubben på skotern

Lämna ett svar