Se inte ned på de mindre lyckligt lottade – hufvudstadsbladet


Svar

Egentligen orkar jag inte diskutera skatter, för det är så mycket “tjafs”, men nu måste jag. Inlägget i NA den 11 oktober från någon “krösus” som slår sig för bröstet och retar sig på låginkomsttagare, läs pensionärer. Du betalar mycket skatt, okej så bra, men att kränka alla de som inte har det så lyckligt lottade i livet är dåligt, tror du att de som har en liten pension, till följd av att ha ett lågbetalt jobb, inte har jobbat hårt ? Det verkar som att man tycker att man får skylla sig själv om man inte avancerat eller skaffat sig en högre utbildning. Om du kliver av dina höga hästar och ser dig omkring kommer du att upptäcka att det finns människor som inte har förmågan eller orken att få ett högbetalt jobb. Många av dessa gör ett lika bra jobb som du, men med betydligt lägre lön, vilket speglar pensionen.

Jag har själv haft ett yrke med inte så stora avancemangsmöjligheter, men jag trivdes bra från första dagen trots att lönen inte var på en högre nivå.

Jag hoppas att du tänker efter två gånger och slutar se ner på de som inte var lika lyckligt lottade som du och vi tackar för dina skattepengar!

Tidigare kommunanställd

Lämna ett svar