One Direction-medlemmarna kommenterar Liam Paynes bortgång


  • One Direction-medlemmar kommenterar Liam Paynes bortgång

    Liam Paynes bandkamrater kommenterar för första gången stjärnans bortgång.

    “Vi är helt förkrossade över nyheten om Liams bortgång”, skrev de i ett gemensamt uttalande, enligt Sky News.

    “För nu kommer vi att ta tid att sörja och bearbeta förlusten av vår älskade bror.”

    “Vi kommer att sakna honom oerhört. Vi älskar dig, Liam. – Louis, Zayn, Niall och Harry.”

Senaste nyheterna

  • Netflix rapporterar – överträffade förväntningarna

    Netflix slog marknadens förväntningar under tredje kvartalet, rapporterar CNBC.

    Intäkterna uppgick till 9,83 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 103 miljarder kronor. Samtidigt hade marknadsanalytiker förväntat sig 9,76 miljarder dollar i intäkter, enligt analysföretaget LSEG.

    Under det senaste kvartalet gjorde streamingjätten en vinst på 5,40 dollar per aktie. Analytiker hade förväntat sig en vinst på 5,12 dollar per aktie.

    Netflix-aktien har stigit stadigt sedan en dipp våren 2022. På ett år har aktien stigit cirka 93 procent. (TT)

  • Musikalstjärnan Mitzi Gaynor är död

    Musikalstjärnan och skådespelaren Mitzi Gaynor har gått bort, skriver The Wrap. Hon medverkade i flera musikaliska filmer under 1950-talet, Hollywoods guldålder.

    Hon hade bland annat en roll i filmen “There’s no business like show business” mot Marilyn Monroe och Ethel Merman. Hon spelade motspelare som Bing Crosby och Gene Kelly och fick sin största roll i “South Pacific” 1958, för vilken hon nominerades till en Golden Globe.

    Mitzi Gaynor föddes som Francesca Marlene de Czanyi von Gerber 1931 i Chicago. Hennes pappa var en klassiskt utbildad musiker med rötter i Ungern och hennes mamma var dansare. Mitzi Gaynor tog danslektioner tidigt och skrev på ett kontrakt med 20th Century Fox vid 17 års ålder.

    Hon fortsatte att synas på tv och hade flera egna specialprogram där hon charmade publiken med sång och dans – det sista sändes 2008. Hon nominerades till totalt 16 Emmy-priser.

    Gaynor gifte sig med talangscouten Jack Bean 1954, som också blev hennes manager. De var gifta fram till hans död 2006. Mitzi Gaynor blev 93 år gammal. (TT)

  • Detaljer: Northvolt nära räddningspaket

    Krisdrabbade Northvolt närmar sig ett räddningspaket på motsvarande cirka 3,2 miljarder kronor, skriver Bloomberg med hänvisning till en anonym källa som är insatt i saken.

    Bakom räddningspaketet finns en kombination av aktieägare, långivare och kunder. Bland annat har investmentbanken Goldman Sachs och en av huvudägarna bakom Northvolt, finansmannen Harald Mix, tidigare uppgetts vara en del av räddningsförsöket.

    Enligt källan är förhandlingarna i slutskedet, även om det fortfarande finns risk att de faller igenom.

    Ett sådant räddningspaket skulle köpa batteritillverkaren tid att stabilisera sin produktion och säkra långsiktig finansiering.

    Northvolt har inte kommenterat uppgifterna.

    Dagens bransch rapporterade tidigare på torsdagen att Northvolt är nära ett mindre krispaket på drygt en miljard kronor, enligt uppgifter till tidningen. (TT)

  • Detaljer: SL-tåg evakuerats – “sabotage”

    Under torsdagskvällen evakuerades ett pendeltåg vid Knivsta efter att ha träffat ett föremål på banan, rapporterar SVT Nyheter.

    Resenärerna ombord tvingades gå av och trafiken kan komma att påverkas under kvällen.

    Enligt uppgifter till SVT utreds händelsen som sabotage och polisen är inkopplad.

  • Yahya Sinwar kan vara död

    Hamas högsta ledare Yahya Sinwar är “mycket sannolikt” död, rapporterar Reuters. Terrorledaren ska ha dödats i en israelisk attack.

    Yahya Sinwar anses vara arkitekten bakom terrorattacken mot Israel den 7 oktober förra året.

    Läs mer här.

  • Två häktade efter skottlossning i Eskilstuna

    Två personer är häktade misstänkta för mord eller mordförsök efter två skottlossningar i Eskilstuna, rapporterar P4 Sörmland.

    De två skottlossningarna inträffade med mindre än ett dygns mellanrum i slutet av augusti. Först sköts en 35-årig man till döds i stadsdelen Årby och morgonen därpå sköts och skadades en man i 20-årsåldern i ett trapphus i stadsdelen Lagersberg.

    Tingsrätten har beslutat att täcka ytterligare uppgifter om de häktade personerna med sekretess. Efter skjutningarna beslutade polisen att införa två så kallade säkerhetszoner i Eskilstuna. (TT)

  • Liam Paynes familj i uttalande: “Heartbroken”

    Artisten Liam Payne dog i natt efter att ha fallit från tredje våningen på ett hotell i Buenos Aires.

    Nu kommenterar familjen händelsen.

    “Liam kommer för alltid att leva i våra hjärtan och vi kommer att minnas honom som den sällsynta, roliga och modiga själ han var”, sa familjen till Paynes talesperson, enligt Skynews.

    Läs mer här.

  • Ny räntesänkning från ECB

    Europeiska centralbanken (ECB) sänker sin styrränta, det vill säga inlåningsräntan, med 0,25 procentenheter till 3,25 procent.

    Det var i linje med analytikernas förväntningar, enligt Bloombergs sammanställning.

    Det är årets tredje sänkning av ECB, som också sänkte räntan med 0,25 procentenheter i juni respektive september. Sänkningen i juni var den första sedan 2019.

  • Norska ambassaden i Beirut evakuerad

    Den norska ambassaden i Beirut evakuerades i torsdags efter ett bombhot, bekräftar norska utrikesdepartementet. rapporterar NRK .

    – Vi kan bekräfta att byggnaden där bland annat norska ambassaden i Beirut ligger, fick ett bombhot i dag. Det är ett litet antal norska diplomater som nu befinner sig i Beirut, och alla på ambassaden är säkra, skriver kommunikationsrådgivare Ragnhild Simenstad till NRK.

  • Flera barn förgiftade – en man greps

    Nio personer, varav flera barn, har blivit förgiftade av kakor i Karlskrona, rapporterar BLT. En man i 20-årsåldern har gripits.

    De nio personerna som förgiftades är mellan 10 och 20 år, säger polisen till BLT.

    Förgiftningssymtomen sägs vara hallucinationer, kräkningar och yrsel.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nytt om konflikterna i Mellanöstern

Lämna ett svar