Tre tonåringar döda efter bilolycka


  • Tre tonåringar döda efter bilolycka

    Tre unga män i tidiga tonåren har omkommit efter en allvarlig bilolycka i Luleå kommun, skriver polisen på sin hemsida. En ung kvinna vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

    Polisen larmades strax efter klockan 01 om singelolyckan, som inträffade på Brändö.

    Det är oklart vad som orsakade kraschen. Händelsen kommer att utredas och bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

    Kommunen har aktiverat en krisgrupp till följd av olyckan.

Senaste nyheterna

  • Serbiens president till Putin: Tack för gasen

    Serbiens president Aleksandar Vucic pratade i telefon med Rysslands president Vladimir Putin på söndagen. Samtalet var det första mellan de två ledarna på två och ett halvt år.

    – Jag tackade särskilt president Putin för hans försäkran om att Ryssland kommer att förse Serbien med tillräckliga mängder gas i vinter, sa Vucic i ett videomeddelande som lagts ut på sociala medier.

    Serbiens alltmer auktoritära president har, trots Serbiens uttalade önskan att gå med i EU, vägrat att införa de sanktioner som andra västländer införde mot Ryssland efter invasionen av Ukraina. I söndagens videomeddelande tillägger Vucic att man inte kommer att ändra sin ståndpunkt i den frågan.

    Presidentens nationalistiska och högerpopulistiska parti SNS har majoritet i parlamentet efter ett omtvistat val i december förra året.

  • TGI Friday’s är på väg mot konkurs

    Den amerikanska restaurangkedjan TGI Friday’s är på väg mot konkurs, skriver Bloomberg.

    Enligt källor inom företaget förhandlar man nu med långivare om att ansöka om konkursskydd under de kommande veckorna i hopp om att kunna genomföra strukturella förändringar och rädda restaurangerna från likvidation.

    TGI Friday’s är en av flera amerikanska restaurangkedjor i det så kallade “casual dining”-segmentet som kämpar för sin överlevnad. Även märken som Red Lobster och Hooters är på gång, enligt Bloomberg.

    I våras ombads företaget som driver TGI Friday’s i Sverige att gå i konkurs. Detta sedan de tvingats stänga sina restauranger i Stockholm. (TT)

  • Ytterligare en person häktad efter att ha skjutit mot ett israeliskt företag

    Ytterligare en person är häktad misstänkt för inblandning i skottlossningen mot det israeliska försvarsföretaget Elbit Systems i Göteborg, rapporterar GP.

    Den misstänkte, som är i 20-årsåldern, greps på söndagsmorgonen, misstänkt för medhjälp till mordförsök och medhjälp till grova vapenbrott. Han är därmed den tredje som är frihetsberövad i målet.

    Ingen skadades fysiskt när skott avlossades mot företaget Elbits lokaler i Göteborg förra veckan.

    En pojke under 15 år omhändertogs på platsen – misstänkt för att vara skytt. Pojken har sedan dess placerats i ett Sis hem.

    Några dagar senare greps en 15-årig pojke. Han tros vara den som beordrat skjutningen och sitter nu häktad misstänkt för anstiftan till mordförsök och anstiftan till grova vapenbrott. (TT)

  • En man misstänkt för kakförgiftning efterlyses häktad

    Mannen i 20-årsåldern, som misstänks för grov misshandel efter att nio personer i Karlskrona tros ha blivit förgiftade av haschkakor, efterlyses nu häktad, uppger DN.

    Mannen förhördes på lördagen.

    – Han har kommit med en ny version av vad som hänt, och säger att han ljög tidigare. Det strider mot vad målsäganden säger och jag behöver vidta fler utredningsåtgärder, säger Lena–Marie Bergström, överåklagare, till DN.

    Häktningsförhandlingen kommer troligen att hållas på söndag eftermiddag, enligt tidningen.

    Personerna som blev sjuka av kakor förgiftades av hasch, sa Bergström på lördagen.

  • Dansk polis kan skapa övergreppsbilder av barn

    Polisen i Danmark ska få producera och dela falskt sexuellt material om barn och unga för att lättare kunna infiltrera grupper där sådant material sprids, enligt ett kommande förslag från regeringen.

    – Det här verktyget kommer att ge polisen möjlighet att få tillgång till organisationer och forum för att hitta fall och få fällande domar mot många av de gärningsmän som bidrar till att kränka så många barn i Danmark och övriga Europa, säger justitieminister Peter Hummelgaard (S). ) till Danmarks Radio.

    Förslaget är ett av flera som tagits fram tillsammans med Rädda Barnen. Verktyget har efterfrågats av polisen.

    Läs mer här.

  • Man filmade onani i hyresgästens kläder – frikänd

    Den 60-årige mannen gick in i sin hyresgästs rum, luktade på hans underkläder, tog på sig kläderna och filmade sedan när han onanerade.

    Nu döms 60-åringen för brott mot hemfriden – men frikänd från sexuella trakasserier, rapporterar Kristianstadsbladet.

    Händelsen avslöjades när mannen lämnade sin inspelningstelefon i rummet, och den hittades sedan av den italienska utbytesstudenten som hyrde rummet.

    Eleven polisanmälde hyresvärden och bifogade en inspelning som bevis. Men trots filminspelningen frias mannen från sexuella trakasserier, men han döms för brott mot hemfriden. Enligt rätten omfattade “gärningen varken fysisk kontakt eller någon handling som kan jämställas med fysisk kontakt”, skriver tingsrätten i domen.

    Det är inte heller bevisat att 60-åringen “hat uppsåt att ofreda målsäganden, som inte befann sig i rummet”.

  • Jästfabrik kan bli en del av totalförsvaret

    Om Sverige hamnar i kris eller krig och livsmedelsimporten stoppas måste allt bröd kunna bakas i landet. Därför borde området där landets enda jästfabrik ligger, i Sollentuna kommun, bli ett riksintresse för Sveriges totalförsvar, föreslår Myndigheten för social trygghet och beredskap (MSB).

    “MSB gör bedömningen att anläggningen är av avgörande betydelse för Sveriges livsmedelsförsörjning och därmed har betydelse för vårt civilförsvar”, säger avdelningschef Annika Elmgart i ett pressmeddelande.

    Förslaget stöds av Livsmedelsverket som även ser jästproduktion som nödvändig för totalförsvaret. MSB:s förslag är nu ute på samråd med berörda myndigheter. (TT)

  • Orkanen på väg mot släckta Kuba

    En orkan väntas drabba Kuba på söndag, medan stora delar av landets elnät fortfarande ligger nere efter fredagens kollaps.

    Vissa delar av önationen har återtagit makten efter att landet förlamats av en nationell blackout.

    På lördagen sa myndigheterna att 16 procent av kunderna hade tillgång till el och att 500 megawatt producerades – en bråkdel av efterfrågan på 3 300 megawatt Kuba hade på torsdagen när elnätet började gå sönder.

    Utöver arbetet med att få igång elen görs nu även förberedelser för en orkan som väntas nå Kuba på söndag, med kraftigt regn och vindhastigheter på runt 140 kilometer i timmen.

    Läs mer här.

  • Misstänkt grovt brott i Enköping

    Ett stort område i centrala Enköping har spärrats av, rapporterar Aftonbladet.

    – Vi utreder ett grovt brott, säger Maria Hall, presstalesperson vid polisen i region Mitt till tidningen.

    Larmet kom vid midnatt efter att en privatperson slagit larm. Polisen arbetar på platsen men är fåmælt om vad ärendet handlar om. Det finns en målsägande i ärendet, men ingen är gripen. (TT)

  • Musk lovar väljarna en miljon dollar om dagen

    Mångmiljardären och Trump-supportern Elon Musk lovar att lotta ut en miljon dollar till en väljare som skriver under en namninsamling – varje dag fram till det amerikanska presidentvalet, rapporterar NBC News.

    Under ett kampanjmöte i Pennsylvania i lördags delade Musk ut en första check på motsvarande 10,5 miljoner kronor till en till synes slumpmässigt utvald och glatt överraskad man i publiken.

    Stuntet syftar till att få republikanska väljare i den valmässigt viktiga delstaten Pennsylvania att underteckna Elon Musks upprop “till stöd för yttrandefrihet och rätten att bära vapen.”

    Alla som skriver under får 100 dollar för besväret, enligt Musk. Kampanjen tros vara ett sätt att kringgå regler som förbjuder väljare att betala väljare för att registrera sig eller rösta i amerikanska val.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nytt om konflikterna i Mellanöstern

Lämna ett svar