Nya gästen till JP på scen: Andrev Walden – hufvudstadsbladet


Den 18 november är det dags för en ny upplaga av JP på scen.

Den här gången intervjuar kulturredaktören Peter Feurst en vinnare av Augustpriset: Andrev Walden gästar evenemanget.

48-årige Andrev Walden kommer till Jönköping den 18 november då höstens upplaga av JP på scen äger rum på restaurang Nivå i Science Park Towers.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Jessica Gow/TT

JP på scen är tidningens satsning på författarsamtal inför publik. Det senaste året har tre evenemang genomförts, med gäster som Rickard Söderberg, Jan Gradvall, Frida Moisto och Linda Schön.

JP:s kulturredaktör Peter Feurst står för intervjuerna, som också brukar ge publiken möjlighet att ställa frågor till författaren.

Nu bjuder JP återigen till evenemanget – och gästen denna gång är författaren och journalisten Andrev Walden.

Annons

– Det ska bli spännande. Med sin debutroman blev Andrev Walden en av landets mest eftertraktade författare, säger Peter Feurst.

Jönköpings två deckardrottningar Frida Moisto och Linda Schön stod i fokus när JP på scen anordnades på Frimans Bistro i början av sommaren.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Patricia Svensson

48-åringen är känd för många genom sina spalter i Aftonbladet och Dagens Nyheter, men är också en uppskattad författare. För debutromanen “Jävla karlar”, om sin egen uppväxt, belönades han med Augustpriset.

Annons

“Walden är en skicklig stylist, som förutser de komiska poängerna och levererar dem med utsökt timing,” skrev Björn Kohlström i sin recension av boken i JP.

I slutet av sommaren kom Andrev Waldens krönikesamling “Den vorundilga ordinning” som innehåller ett urval av hans spalter från Dagens Nyheter. Även den recenserades i JP, där Rikard Flyckt beskrev Walden som “en briljant stylist, som behandlar vilket ämne som helst med essäistens skärpa parat med den drivna hushållerskans känsla för oväntade vändningar. En text kan gå nästan vart som helst, oftast utan att tappa fokus”.

I somras hördes Andrev Walden även i “Sommar” i P1 – där han pratade om rymden och natten.

Höstens JP på scen byter adress – den här gången huserar evenemanget på restaurang Nivå på bottenvåningen i Science Park Towers. Antalet platser är begränsat så de som vill åka behöver anmäla sig via formuläret längre ner i artikeln.

Annons

– Självklart kommer jag fokusera på vårt samtal på scenen, men vet att många i publiken också kommer att vilja ta hem en signerad bok. Det tror jag Andrev Walden fixar, säger Peter Feurst.

Inbäddat innehåll

Lämna ett svar