Vi sänder dubbla innebandyderbyn – hufvudstadsbladet



18a42b14 4a97 4720 8ea6 d91126686dd7

Tre Örebrolag i division 1 – förra året spelade de i tre olika serier.

Räkna med lite extra spänning när vi sänder dubbelinnebandyn Dyderbyn under hösten.

– Att vi har tre Örebrolag som kämpar i samma serie är riktigt häftigt, säger NA:s sportchef Pierre Bokvist.

Här kan du se alla våra livesporter!

Örebro Indoor Bandy har inlett säsongen bra och är efter fyra matcher fortfarande obesegrade. De kommer närmast från en meriterande uddamålsseger i heta derbyt mot Lillån IBK, där Wille Krantz avgjorde i slutet av tredje perioden.

Annons

Annons

För Örebro SK har det varit svårare. Laget har förlorat tre av de fyra första matcherna, men vann efter förlängning i Finspång senast. Med sina två poäng ligger de näst sist i tabellen, före nämnda Finspång.

– Resultaten i alla derbyn kan mycket väl bli helt avgörande för lagens tabellplaceringar i slutändan. Lillån och Örebro Indoor Bandy ser starkare ut på förhand än nykomlingen ÖSK. Men derbyt är alltid derbyt, säger Pierre Bokvist.

Det är så man gör för att se matcherna

Att ta del av livesporten en prenumeration på Bonnier News gemensamma paket +Allt krävs, alternativt på hufvudstadsbladets e-tidning eller papperstidning.

Om du just nu har ett sajtabonnemang, på det digitala paketet, kan du enkelt uppgradera till +Allt direkt i sändningen eller redan nu av klicka här. Då har du fortsatt tillgång till både livesport och andra lokala webbplatser inom Bonnier News Local. Dessutom – alla artiklar på DN.se och Expressen.se.

Du hittar alla sändningar på na.se/livesport och där finns de även som repriser i efterhand.

För ÖSKs del väntar ytterligare en derbysändning till hösten. Då är det Lillån IBK som står för motståndet. Den 23 november krockar lagen. Lillån degraderades från allsvenskan i våras men har inlett säsongen bra och låg tvåa i tabellen inför derbyförlusten mot Örebro Innebandy senast.

– Att vi har tre Örebrolag som kämpar i samma serie är riktigt häftigt, även om det inte är på samma nivå som på innebandyns glansdagar i stan. Därför känns det också bra att vi nu kan sända minst två derbyn, säger Pierre Bokvist.

Här är matcherna vi sänder

23 oktober: Örebro SK–Örebro Innebandy, 19.30
23 november: Örebro SK–Lillån IBK, 17.00

Lämna ett svar