Några minuter för ökad trygghet – hufvudstadsbladet


Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om bussarna som trafikerar Adolfsberg fortsätter att gå via Bondsättersvägen skulle tryggheten öka för resenärerna med lite tidsförlust för busstrafiken.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Vi vill uttrycka vår oro och missnöje över det planerade förslaget att ändra färdriktningen för våra kollektivtrafikbussar. Den föreslagna förändringen innebär att avståndet till närmaste busshållplats ökar för ett betydande antal invånare, vilket minskar möjligheterna till hållbart resande och tvingar oss till mer miljötungande alternativ.

Annons

Genom att förlänga avståndet till närmaste busshållplats skapas en situation där många boende, särskilt under vinterhalvåret, upplever att bilen blir det enda praktiska transportmedlet. Detta strider direkt mot våra gemensamma mål att minska klimatutsläppen genom att främja kollektivtrafik och hållbara resvanor.

Annons

För några år sedan fanns ett åtagande från Örebro kommun om att öka kvinnors säkerhet på natten. Kvinnor som kände sig otrygga kunde be föraren att stanna även där det inte fanns något stopp. Med ditt förslag om att ändra sträckningen för oss som bor i Adolfsberg vid Bondsättersvägen gör hållplatsens nya placering att du inte väljer det alternativet på grund av otryggheten i att själv gå den långa sträckan mellan bussen och hemmet. I det nya förslaget ska bussen nu gå från Adolfbergsskolan och ut på Halltorpsvägen istället för att hämta alla passagerare i hela övre Adolfsberg (via Bondsättersvägen). Det skulle ta några extra minuter att hämta oss resenärer!

Bevara befintlig tillgänglighet till kollektivtrafiken och genomför inte de föreslagna förändringarna av busslinjerna!

/ Resenärer och skattebetalare som är beroende av att kunna åka kollektivt.

Lämna ett svar