Djurgården sparkar tränarduon | Senaste nytt på hufvudstadsbladet


  • Djurgården sparkar tränarduon

    Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf får sparken efter att ha förlorat derbyt mot Hammarby, meddelar klubben på sin hemsida.

    Duon tog över klubben 2019 och började med SM-guld sin första säsong. De har därefter lett Djurgården till slutspel i Europa Conference League 2022 och gruppspel i årets upplaga.

    Djurgården ligger på tredje plats i allsvenskan med tre omgångar kvar. AIK kan dock passera om man vinner mot IFK Göteborg på måndagskvällen.

Senaste nyheterna

  • Frigiven efter 58 år – fick en ursäkt av polischefen

    En polischef i Japan bad i måndags 88-årige Iwao Hakamada om ursäkt, som suttit oskyldigt dömd i nästan 50 år.

    – Vi är fruktansvärt ledsna, sa han och lovade en “grundig och ordentlig utredning”.

    Iwao Hakamada har svårt att uttrycka sig efter de psykiska skadorna han ådrog sig i fängelset, men hans 91-åriga syster tackade polischefen för besöket.

    – Det är ingen idé att klaga på honom efter alla dessa år. Men jag accepterar hans besök för jag vill att min bror ska kunna bryta sig helt från sitt förflutna.

    Den före detta boxaren dömdes till döden 1968 för fyra mord, men frikändes för en månad sedan efter att en japansk domstol omprövat fallet – 58 år efter att han först greps. Hakamada hade då varit på fri fot i tio år, efter att en domstol beslutat att rättegången skulle bli en ny rättegång, eftersom nya bevis kom fram.

  • Italien: Nytt försök med asylläger i Albanien

    En domstol i Rom stoppade förra veckan Italiens nya modell för att flytta asylsökande till läger i Albanien. Enligt domen fick flyktingar från ursprungsländer som inte anses vara “säkra” återvända till Italien i väntan på att få sin rätt till asyl prövad där.

    Men nu konstaterar La Republica samt The Guardian och Der Spiegel att Italiens premiärminister Giorgia Meloni vill ta över besluten om vilka ursprungsländer som kan anses säkra från utrikesförvaltningen och låta regeringen upprätta en lista ett halvår i taget.

    Efter domstolsbeslutet i Rom fördes sju män från Bangladesh och fem från Egypten tillbaka till Italien från lägren i Shëngjin i Albanien. Därmed tömdes Italiens två första asylläger i grannlandet. Italien hade fört flyktingarna direkt dit från ön Lampedusa.

  • Iron Maidens tidigare sångare död

    Heavy metal-bandet Iron Maidens tidigare sångare Paul Di’Anno har avlidit, 66 år gammal, skriver norska Dagbladet.

    Skivbolaget Conquest Music skriver på Di’Annos Facebook-sida att det på familjens vägnar bekräftar att Paul Andrews, som var hans riktiga namn, gick bort i måndags i sitt hem i Salisbury, Storbritannien.

    Di’anno var Iron Maidens sångare på de två första skivorna och aktiv i bandet mellan 1978 och 1981, då han sedan ersattes av Bruce Dickinson.

    Efter Iron Maiden har han spelat med band som Battlezone, Killers och Gogmagog. Di’anno släppte för bara några veckor sedan sitt senaste album, “The book of the beast”, som är ett samlingsalbum med låtar från hans karriär.

    Di’Anno kämpade de senaste åren med sviktande hälsa, men turnerade ändå och uppträdde i rullstol. (TT)

  • FN-chef till Ryssland för möte med Putin

    Moskva meddelar att Rysslands president Vladimir Putin kommer att träffa FN:s generalsekreterare António Guterres på torsdag i Ryssland.

    Beskedet om ett möte mellan Putin och Guterres kommer från Kreml-tjänstemannen Jurij Ushakov, som säger att de två kommer att träffas i samband med BRIC-mötet i staden Kazan.

    De två träffades tidigare i Kreml i april 2022, veckor efter att ryska styrkor invaderade Ukraina. Guterres förespråkade då en omedelbar vapenvila.

    Efter ett möte med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov konstaterade Guterres att samtalet varit “uppriktigt”.

    – Det är klart att det finns två helt olika åsikter om vad som händer i Ukraina, sa FN-chefen då.

    Mötet på torsdag sker i samband med att de så kallade Brics-länderna samlas under det ryska presidentskapet. Förutom värdlandet ingår Kina, Brasilien, Indien och Sydafrika i gruppens inre krets. Flera länder har bett om att få gå med eller har beviljats ​​medlemskap i en utökad Brics-grupp. Bland dem finns Saudiarabien, Egypten, Etiopien, Förenade Arabemiraten och Iran. (TT)

  • Två reaktorer i Forsmark stängdes av

    Reaktor 2 vid Forsmarks kärnkraftverk har tagits ur drift på begäran av ägaren. Anledningen till avstängningen, som skedde i söndags, är det varma och blåsiga vädret, rapporterar Ny Teknik.

    – Det är första gången, vad jag vet, som vi åkt ner så på grund av väder och vind. Det är ovanligt, säger Johanna Blavier, presschef på Forsmark till tidningen.

    De säsongsmässigt höga temperaturerna gör att elpriserna går ner samtidigt som vindkraftverken kan utnyttja den starka vinden.

    Samtidigt är reaktor 3 i Forsmark redan avstängd på grund av årligt underhåll. Reaktorn var ursprungligen planerad att öppna igen den 28 oktober, men det har skjutits upp efter att en spricka upptäcktes. (TT)

  • Israelisk minister: Dags att återkolonisera Gaza

    På måndagen samlades hundratals människor vid en konferens nära Gazaremsan i syfte att “förbereda en återkolonisering av Gaza”.

    Enligt ett uttalande från arrangörerna är planerna för en ny kolonisering av Gaza redan långt framskridna med statligt och offentligt stöd.

    Israels säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir var en av deltagarna, rapporterar Haaretz.

    – Det vi har lärt oss det senaste året är att allt är upp till oss. Vi är ägare till det här landet, sa Ben-Gvir i ett tal.

    Men premiärminister Benjamin Netanyahu har flera gånger under krigsåret uttalat att det inte finns några planer på att etablera nya israeliska bosättningar på Gazaremsan.

    Samtidigt har de mer extrema högerelementen i hans regering, inklusive Ben-Gvir, krävt hårdare tillslag mot civila i Gaza och har också hyllat bosättarnas våld mot palestinier på Västbanken.

  • Ytterligare en mindre misstänkt efter skottlossning

    Ytterligare en person under 18 år är misstänkt för inblandning i skottlossningen på Kungsmässan i Kungsbacka för drygt två veckor sedan, rapporterar P4 Halland.

    Sedan tidigare är två 14-åringar misstänkta för brott. Den ena för mordförsök i två fall och grovt vapenbrott, den andra för medhjälp till mordförsök.

    Det var den 6 oktober som en 25-årig butiksanställd sköts i köpcentret Kungsmässan. Mannen överlevde. (TT)

  • Nato inviger ny ledningsstab i Tyskland

    En ny stab för att leda Natos marinförband i Östersjöregionen invigs på måndag i Rostock, Tyskland.

    Personalen kommer att ledas av Tyskland i samarbete med personal från elva andra länder, inklusive alliansens nyaste medlemmar Sverige och Finland.

    – Den här regionen har blivit allt viktigare i ljuset av den pågående ryska aggressionen i vår omedelbara närhet, sa Tysklands försvarsminister Boris Pistorius under måndagens öppningsceremoni, enligt AFP.

    Runt 180 personer kommer att arbeta i ledningsstaben. Sverige bidrar med nio officerare, enligt Försvarsmakten.

  • Hammarby vann – mållöst inför tomma läktare

    Hammarby höll ut under den sista kvarten, plus förlängning, av det uppskjutna Stockholmsderbyt mot Djurgården och vann med 2–0.

    Den allsvenska matchen avbröts i söndags i den 76:e minuten på grund av inkastade bloss och annan pyroteknik på Tele2-arenan. (TT)

  • 18 000 värphöns smittade – ska avlivas

    Cirka 18 000 höns på en värphönsfarm i Ödeshög fick avlivas efter att Newcastlesjukan konstaterats på gården. Jordbruksverket har också beslutat att spärra av gården och sanera byggnaderna.

    “Detta är det första fallet av Newcastlesjukan på en kommersiell anläggning den här säsongen. Risken att sprida både fågelinfluensan och Newcastlesjukan är högre under höst och vinter eftersom virus överlever längre i kylan, säger Ella Sigvardsson, smittskyddshandläggare på Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nytt om konflikterna i Mellanöstern

Lämna ett svar