Två hästar skjutna – jägaren sköt fel


  • Två hästar sköt – jägaren sköt fel

    07.44

    Manne Berggren Wiklund

    Polisen i Nykvarn larmades på fredagskvällen om att två hästar blivit skjutna av misstag, rapporterar Aftonbladet.

    – Jag har inte mer om det här än att det har skrivits en anmälan om jaktbrott. Inga gripna, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

    Båda hästarna dog i samband med händelsen. Polisen är i kontakt med hästarnas ägare.

    – Det är rörigt och oklart, säger Anders Bryngelsson. (TT)

Senaste nyheterna

  • Våg av AI-fusk på universitet

    Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö drabbades i somras av en våg av misstänkt AI-fusk, rapporterar P4 Kronoberg. Universitetet har rapporterat 32 misstänkta fall jämfört med inget alls under sommaren 2023.

    Rektor Niklas Ammert vet inte varför så många fall upptäcktes just i somras.

    – Nu börjar det öka lite och vi vet inte riktigt om det beror på att eleverna använder AI mer eller om vi har blivit bättre på att identifiera, upptäcka och upptäcka de här fuskarna, säger han. (TT)

  • Ryssland byter ambassadör i Sverige

    Rysslands ambassadör i Sverige, Viktor Tatarintsev, kan komma att lämna sin post efter tio år, rapporterar den statligt kontrollerade ryska nyhetsbyrån Ria Novosti.

    Han ersätts av Sergei Belyaev.

    Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina har Viktor Tatarintsev kallats till utrikesministeriet flera gånger. Intetsägande efter att ambassaden våren 2023 varnat för konsekvenser om Sverige skulle gå med i Nato.

  • G7 kommer överens om ryska pengar till Ukraina

    G7-länderna bekräftar att de kommer att låna ut 50 miljarder dollar, cirka 530 miljarder svenska kronor, till Ukraina.

    Avtalet gäller vinster från ryska tillgångar som har frysts av västerländska allierade och nu ska användas av Ukraina.

    Uppgörelsen har varit på gång och nåddes i samband med G7-toppmötet i italienska Puglia förra sommaren.

    “Vi har återigen tydliggjort vårt orubbliga åtagande att stödja Ukraina så länge det behövs. Tiden är inte på president Putins sida”, säger G7-länderna, bestående av USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Japan och Italien. skrev i ett uttalande.

    Målet är att stödet ska börja betalas ut i slutet av året.

  • Svantesson får internationell ordförandepost

    Finansminister Elisabeth Svantesson (M) har valts till ordförande i Världsbankens och Internationella valutafondens (IMF) utvecklingskommitté.

    Utvecklingskommittén är Världsbankens och IMF:s högsta rådgivande organ i utvecklingsfrågor. Det är första gången som en svensk leder nämnden, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

    “Det är en stor ära att bli vald till ordförande i utvecklingsnämnden, som är ett viktigt forum för internationellt ekonomiskt samarbete”, kommenterar Svantesson.

    Svantesson kommer att ha uppdraget i två år.

  • Kina försökte hacka Trumps telefon

    Kinesiska hackare ska ha brutit sig in i amerikanska mobilnät och försökt komma åt telefonerna till Donald Trump och hans vicepresidentkandidat JD Vance. Det uppger New York Times och nyhetsbyrån Reuters.

    Donald Trumps valkampanj ska ha varnats. En utredning pågår nu för att fastställa om uppgifter har tagits och i så fall vilka uppgifter.

  • Boeing vill dra sig ur rymdprojekt

    Boeing överväger en försäljning av företagets rymdprojekt, inklusive rymdfarkosten Starliner och projekt kopplade till rymdstationen ISS.

    Initiativet är det senaste i nya vd:n Kelly Ortbergs försök att effektivisera företaget, skriver The Wall Street Journal. Boeing letar fortfarande efter en möjlig köpare och det är oklart om en affär kommer att träffas.

    Boeing befinner sig i en djup finansiell kris. Företaget rapporterade nyligen en förlust på 6,2 miljarder dollar för tredje kvartalet.

    I decennier har Boeing samarbetat med rymdorganisationen NASA och dess rymdprogram. Den nya rymdfarkosten Starliner har dock plågats av ihållande tekniska problem, vilket har lämnat två astronauter strandsatta på rymdstationen ISS i månader. (TT)

  • Pakistan: Skolbarn får inte träna utomhus

    Skolbarn i Pakistans näst största stad Lahore är förbjudna att träna utomhus fram till januari på grund av giftiga smognivåer, har lokala myndigheter meddelat. Även skolverksamhet som äger rum utomhus är förbjuden fram till den 31 januari.

    Skoldagarna kommer också att förkortas på morgonen med upp till en timme för att få barn att undvika att resa när luftföroreningarna är som mest intensiva.

    Jättestaden Lahore är ökänd för sin smog, som täcker sina 14 miljoner invånare varje vinter.

    Enligt FN:s barnfond Unicef ​​är nästan 600 miljoner barn i Sydasien utsatta för höga nivåer av luftföroreningar.

    Ungefär hälften av alla fall där barn dör av lunginflammation är kopplade till smutsig luft, enligt Unicef.

  • Nordeas tjänster fungerar igen efter attacken

    Storbanken Nordeas digitala tjänster drabbades på fredagskvällen av tekniska problem till följd av en överbelastningsattack, som gjorde att kunderna inte kunde logga in på vare sig mobilbanken eller nätbanken.

    Strax efter klockan 21 var problemen lösta.

    – Det ser nu ut att vara fullt fungerande även om man kan uppleva att det tar lite längre tid att ladda sidor, säger Nordeas presskommunikatör Hugo Laigar.

    Han påpekar också att överbelastningsattacker syftar till att störa funktionen hos en webbplats.

    – Det handlar inte om att kunddata eller något annat har läckt ut, säger Hugo Laigar.

  • Olycka stoppar tågtrafiken

    Tågtrafiken mellan Uppsala och Gävle står stilla efter att en olycka inträffat strax norr om Tierp, rapporterar Aftonbladet.

    Räddningsarbete pågår på platsen. Inget SJ-tåg är inblandat i olyckan.

    – Våra tåg står stilla nu, prognosen är att trafiken kommer igång igen vid 18-tiden. Tågen står på perrongen, inte ute på spåret, säger Ronny Hörstrand på SJ:s presstjänst.

    Tågtrafiken på sträckorna Stockholm C–Sundsvall C–Umeå C, Stockholm C–Gävle C–Ljusdal och Stockholm C–Östersund C–Duved berörs, skriver SJ på sin hemsida. (TT)

  • Masssjukskrivning i Umeå – kräkningar låg bakom

    Över hundra elever och minst tio lärare på en skola i Holmsund sjukskrev sig efter att ha insjuknat i någon form av magsjuka natten till torsdagen.

    I förskoleklassen var hela 71 av 99 barn hemma från skolan.

    Enligt Region Västerbottens smittskyddsläkare Gunilla Persson visar nu tester att skolan drabbats av ett utbrott av vinterkräksjuka, rapporterar Aftonbladet.

    – Det är en ovanlig situation. Det hade varit en del symtom på skolan tidigare, men nu när så många blev sjuka samtidigt tror vi att det troligtvis kom via matsalen, säger Gunilla Persson till tidningen.

    Hon berättar att de som insjuknat har blivit friska och att skolan har vidtagit åtgärder med mathantering och städning.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nytt om konflikterna i Mellanöstern

Lämna ett svar