Med komponenter som viltkött, chevré och rödbeta tog hon andraplatsen i årets mack-SM.
– Det känns bra, lite sjukt. Lite besviken förstås att snubbla över mållinjen, men jag är väldigt stolt över att jag ens gjorde det, säger hon.
Uppe på en av diskarna inne på Hansens café och bageri, där Felicia jobbar, står pokalen tillsammans med en bild på sig själv. Det är ännu ett tag innan lunchrusningen börjar så vi slår oss ner i ett par fåtöljer längre in på caféet.
Annons
Annons
– Jag var ganska bestämd på vad jag skulle göra för en macka. Så det handlade mer om att finslipa receptet. Jag visste att jag ville ha en lokal produkt och att det måste vara en fisk. Så då fick det böjas, säger hon.
Felicia hade 45 minuter på sig att göra innehållet och bygga 20 smörgåsar. Inför tävlingen har hon flera gånger tagit tid för sig själv.
– Jag var väldigt stressad innan om jag skulle klara det, man är så nervös och spänd. Men jag var klar på typ 35 minuter. Jag har aldrig slutat så snabbt, jag har tränat och då har jag typ 44 minuter, säger hon.
På jobbet lagar hon mat – soppor, mackor, sallader och så vidare. Men hon har ingen utbildning för det, planen var egentligen att bli mäklare.
– Jag är utbildad mäklare, men jag är fortfarande här, jag tycker det är kul. Det är lite som en familj här. Då vill jag inte bli mäklare. Jag kände det liksom när jag kom lite mer än halvvägs, men jag tänkte att jag ändå måste avsluta träningen sedan jag började. Så då var jag klar, säger hon och skrattar.
Annons
Eftersom hon bevisligen är väldigt duktig på mackor kan man tänka sig att det är något som väldigt ofta äts hemma. Men så är inte fallet.
– Det blir inte mycket mackor, för tro det eller ej, jag är ingen jättestor smörgåsmänniska. Jag gillar att göra dem men jag är inte så mycket för att äta dem. Jag är nog mer den som gillar en hård macka med leverpastej på.
Annons
Istället blir det mycket matlagning, gärna utan något recept.
– Man bara bråkar med massa grejer, det kanske blir bra då. Det blir inte bra när jag går på recept.
Nedan tipsar Felicia om sina bästa recept på smörgås och julgodis:
Fakta
Felicias bästa julmacka
Smörgås med rödbetssallad och köttbullar.
Noisette:
500g blandad köttfärs
1 riven lök
1 ägg
2 crm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk viltfond
Blanda allt i en skål, gärna med händerna, till en smet.
Provstek en första köttbulle för ett smakprov innan resten av degen kavlas, krydda mer om det behövs.
Rulla sedan till små bollar.
Stek köttbullarna i smör på medeltemperatur.
Till smörgåsen behöver du valfritt bröd, ett rågbröd rekommenderas.
Bred ut och toppa med ett valfritt salladsblad och rödbetssallad.
Skär sedan köttbullarna på mitten innan du lägger dem på rödbetssalladen.
Garnera med några ärtskott och en skiva apelsin.
Tips: skölj händerna med kallt vatten då och då för enklare rullning.
Fakta
Felicias julbak
Mozart bal
Ingredienser:
400g mandelmassa
250 g nougat
200-300g mörk choklad för doppning
Kavla ut mandelmassan 3 mm tjock. Skär nougaten i bitar.
Skär rutor 3×3 cm, lägg en nougattärning i varje ruta.
Forma till en knut och rulla sedan till bollar, (nougaten måste täckas).
Smält sedan chokladen över vattenbad och doppa bollarna med en tandpetare eller gaffel.
Låt chokladen stelna.
Njut av.