På tallriken med Angelica Lindberg: ”Vitt toastbröd är min räddare i nöden”


Grädde eller inte i en carbonara?

– Nej! Jag håller fast vid traditionerna. Däremot lägger jag gärna till gröna frysta ärtor.

Vilken maträtt önskar du att du hade uppfunnit?

– Béarnaise. Det är galet hur någon kan komma på det.

Vad hade du gjort om du inte hade blivit kock?

– Gärna som riden polis. Mest för att jag gillar stora djur och gärna vill ha en häst som arbetskollega.

Bästa smaksättningen?

– Vitlök. Det kan verkligen få fram och förhöja smaker.

Vilken livräddare har du alltid i frysen?

– Vitt rostat bröd, så jag kan göra varma mackor.

Vilken klassisk maträtt har du aldrig riktigt kommit på?

– Bräserat kött, som i bräserad nötkött eller kalops. Jag vill ha mitt kött stekt, inte kokt. Olika texturer behövs i en maträtt.

“Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet.” Foto: Malin Hoelstad/hufvudstadsbladet/TT

Vad är ett måste på julbordet, och vad skippar du helst?

– Janssons frestelse är en självklarhet, men jag klarar mig utan köttbullarna. De ska serveras nystekta och inte hållas varma som ofta är fallet på julbordet.

Det äckligaste du ätit?

  • Korv. Vi fick det ibland i skolan. Det är en sorglig och konstig maträtt.

Mest underskattade ingrediensen?

  • Morot. Bra, användbart och billigt, och man kan göra många olika saker med det.

Din huvudrätt?

– Numera är det mest barnen jag ska imponera på, och så är det friterad kyckling, apelsinsås och ris.

Vad är din husdricka?

– Lätta lager. Ju ljusare och flashigare, desto bättre.

Vad äter du när ingen tittar?

– De allra billigaste snabbnudlarna, de med en liten påse svampsmak.

Lämna ett svar