– Nej! Jag håller fast vid traditionerna. Däremot lägger jag gärna till gröna frysta ärtor.
Vilken maträtt önskar du att du hade uppfunnit?
– Béarnaise. Det är galet hur någon kan komma på det.
Vad hade du gjort om du inte hade blivit kock?
– Gärna som riden polis. Mest för att jag gillar stora djur och gärna vill ha en häst som arbetskollega.
Bästa smaksättningen?
– Vitlök. Det kan verkligen få fram och förhöja smaker.
Vilken livräddare har du alltid i frysen?
– Vitt rostat bröd, så jag kan göra varma mackor.
Vilken klassisk maträtt har du aldrig riktigt kommit på?
– Bräserat kött, som i bräserad nötkött eller kalops. Jag vill ha mitt kött stekt, inte kokt. Olika texturer behövs i en maträtt.
Vad är ett måste på julbordet, och vad skippar du helst?
– Janssons frestelse är en självklarhet, men jag klarar mig utan köttbullarna. De ska serveras nystekta och inte hållas varma som ofta är fallet på julbordet.
Det äckligaste du ätit?
- Korv. Vi fick det ibland i skolan. Det är en sorglig och konstig maträtt.
Mest underskattade ingrediensen?
- Morot. Bra, användbart och billigt, och man kan göra många olika saker med det.
Din huvudrätt?
– Numera är det mest barnen jag ska imponera på, och så är det friterad kyckling, apelsinsås och ris.
Vad är din husdricka?
– Lätta lager. Ju ljusare och flashigare, desto bättre.
Vad äter du när ingen tittar?
– De allra billigaste snabbnudlarna, de med en liten påse svampsmak.