“Vintern är apelsinernas tid och i menyn här är apelsin den genomgående smaken. Börja med en fräsch, sötsyrlig drink med apelsin och tranbär. Några knapriga snacks räcker att servera till. Den varma rätten har flera steg, men följ schemat så hinner du koka allt på en timme Välj stor potatis så kan den snabbt skalas Om du inte hittar pancetta i affären går det bra med bacon som även finns färdigtärnad . Vaniljglassen får en fräsch smak när den blandas med färskost, god tillsammans med de söta apelsinmarinerade russinen. Vi önskar er en riktigt bra helg på vintern!”
Meny
HET MAT Kalkonfilé med krämig apelsinsås, mandelkroketter och brysselkål
EFTERRÄTT Apelsinmarinerade russin med färskostglass.
Planera:
1. Marinera russinen.
2. Koka potatisen och gör kroketterna.
3. Vispa glassen och ställ in i frysen.
4. Koka såsen till kalkonen.
5. Rosta kalkonen.
6. Rostad brysselkål.
7. Blanda drinken och servera.
8. Stek kroketter och skär kalkonen i skivor.
9. Servera huvudrätten.
10. Servera desserten.
Recept: Cecilia Lundin • Styling: Petra Lindstrand • Foto: Helén Pe
Matcha mat och dryck
FÖR TURKIET KONFLETEN: Jean-Claude Boisset Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines 2022, Frankrike, nr. 78614, 179 kr. Trevligt vinrött vin med toner av jordgubbar, örter och en lätt krydda.
FÖR ORANGE MARINERADE RISIN: Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2018, Tyskland, nr 5364, 149 kr (18,7 cl). Söt, len smak med inslag av aprikoser, honung och syrlig citrus. Färsk fruktsyra som balanserar fint.
ALKOHOLFRIT FÖR HUVUDRETEN: Beskows VY Wild & Blue, Sverige, år 1959, 64 kr (37,5 cl). Must med toner av äpplen, körsbär och havtorn. Fräsch med en lätt sötsyrlig ton.
Fler goda helgmiddagar du kan laga på bara 1 timme hittar du här: