Donald Trumps personal är oroad över att diplomati och sanktioner inte kommer att avskräcka Iran från att utveckla kärnvapen.
Nu övervägs alternativet att bomba landets kärnkraftsanläggningar, rapporterar WSJ citerar källor.
– Allt kan hända, svarade Trump Tider fråga om USA får gå i krig med Iran efter att han har svurits in som president.
Iran berikar uran som aldrig förr och har nu tillräckligt med material för att bygga fyra kärnvapenbomber, enligt en färsk rapport från FN:s atomenergiorgan IAEA.
Att omvandla uranet till kärnbränsle av vapenkvalitet skulle ta dagar.
Tidsspannet därifrån tills Iran har ett färdigt kärnvapen kan ta flera månader, uppger amerikanska säkerhetskällor, enligt Wall Street Journal.
Trump-lägret överväger nu andra alternativ än diplomati och ekonomiskt tryck för att stoppa Iran från att bli en kärnvapenmakt, rapporterade tidningen, med hänvisning till källor som är bekanta med diskussionerna.
Alternativet med förebyggande luftangrepp – bombning av kärnkraftsanläggningarna – utvärderas nu av Donald Trumps rådgivare, enligt källorna.
Donald Trump har uttryckt oro för Netanyahu
Diskussioner om ett sådant alternativ är fortfarande i ett tidigt skede. Men Trumps sägs ha uttryckt sin oro över ett iranskt genombrott i kärnvapenprogrammet under hans presidentskap under samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, rapporterar Wall Street Journal.
Under samtalen ska Trump ha signalerat att han vill se förslag som begränsar sig till att inte starta ett fullfjädrat krig.
– Vad som helst kan hända. Vad som helst kan hända. Det är en väldigt instabil situation, svarade Donald Trump tidigare i veckan när tidningen Time frågade om chanserna att USA går i krig med Iran under hans kommande mandatperiod.
Oro för regimen
Efter att islamistiska rebellgrupper störtade Syriens diktator Bashar al-Assad för en knapp vecka sedan har Iran förlorat ytterligare en allierad.
Landets terrorklassade allierade grupper, Hamas i Gaza och Hizbollah i Libanon, har tidigare varit kraftigt försvagade under kriget med Israel.
Irans luftförsvar rapporteras också vara försvagat efter robotattackerna som landet utbytte med Israel.
Det finns farhågor om att regimen i Teheran ser kärnvapen som lösningen på landets utsatta situation.