Sydkoreas författningsdomstol har inlett riksrättsprocessen mot den avstängde presidenten Yoon Suk-Yeol, men har sex månader på sig att besluta om han slutligen ska avsättas.
Samtidigt fortsätter polisens utredning om kuppförsöket.
Polisen, försvarsdepartementets utredningsenhet och myndigheten som utreder korruption bland högre tjänstemän genomför en gemensam utredning och vill kalla Yoon till förhör på onsdag. Enligt deras begäran, rapporterar den koreanska nyhetsbyrån Yonhap, misstänks Yoon vara ledare för ett kuppförsök.
Chockad
Yoon chockade landet och omvärlden genom att utlysa undantagstillstånd med åtföljande krigslagstiftning den 3 december. Han fick backa bara några timmar efter att parlamentet röstat emot.
Annons
Annons
På lördagen röstade landets parlament, med mer än två tredjedelars majoritet, för att ställa presidenten inför riksrätt. Han stängdes omedelbart av från tjänsten. Under tiden sköter premiärministern presidentens uppgifter.
Nu genomför landets författningsdomstol sin del av processen. Den har 180 dagar på sig att fatta ett beslut om presidenten ska återinsättas eller avsättas från ämbetet. I två tidigare riksrätter mot presidenter tog det två respektive tre månader att nå ett beslut.
Partiledaren går
Ledaren för det styrande PPP, partiet som den avstängda presidenten tillhör, meddelade på måndagen att han lämnar sin post.
Han Dong-Hoon krävde redan dagarna efter undantagstillståndet att presidenten skulle lämna partiet och presidentposten. Men en majoritet i partiet har varit emot det – och även mot att ställa Yoon inför riksrätt.