1. Vad blir det för fredagskväll ikväll?
– Gärna räkchips. Sånt som man steker själv.
2. Du flyttade till Sverige från Ukraina som 21-åring. Finns det någon svensk mat du fortfarande tycker är konstig?
– Jag kan inte äta lakrits, det är bara för äckligt. Annars tyckte jag det var konstigt med lingonsylt till köttbullar. Men nu har jag lärt mig att älska det.
3. Vilken restaurang besöker du oftast?
– Öppnade precis min första egna restaurang Babusia i Malmö, så jag hänger där varje dag. Babusia betyder mormor eller mormor på ukrainska och inspirationen kommer från min egen farmor. På menyn finns ukrainsk mat med en skandinavisk twist. Vi serverar endast ukrainska viner och även några ukrainska öl.
4. Om du bara kunde äta en maträtt resten av ditt liv?
– Borsjtj. Tröttnar aldrig på det.
5. Din mest minnesvärda måltid?
– Min bröllopsmiddag hösten 2005. Ett värdigt långbord med mycket gott i en vacker trädgård ute på landet hemma i Ukraina.
6. Ditt första matminne?
– Mormors underbara dumplings med saftig köttfyllning, smält smör och smet. Jag har försökt att återskapa dem i min restaurang.
7. Vilket köksredskap vill du inte vara utan?
– Älskar min mandolin och mitt Microplain rivjärn.
8. Hemligheten bakom din pasta bolognese?
– Ingen expert på bolognese, men jag tror att en nypa nduja kan göra stor skillnad.