Ramen är en nudelsoppa som har sitt ursprung i Kina men förfinats till sin nuvarande form i Japan. Idag har denna enkla och supergoda snabbmat blivit enormt populär över hela världen, och hemligheten till rättens framgång är i första hand soppans djupa umamismak som gör varje sked till en fröjd.
Det finns otaliga recept på ramen, men den består i princip av fyra ingredienser: en smakrik varm buljong, en smaksättning som kallas tara, ramennudlar och olika pålägg som fläsk (Chashu), bambuskott (Menma), marinerat ägg (Ni Tamago) , och japansk fiskkaka (Kamaboko). Och eftersom kombinationerna är oändliga passar rätten både köttätare och vegetarianer.
Hitta rätt ramen i Stockholm
Det har varit ramens storhetstid i Stockholm länge och nudelbarer är lika närvarande på stadens restaurangscen som sushi, tapas och indiska. Nuförtiden har varje distrikt moderna nudelbarer såväl som små hål i väggen-ställen redo att servera både rutinerade ramen-kännare och nyfikna nybörjare en välsmakande skål med nudelsoppa.
Men med så många restauranger att välja mellan är det en utmaning att hitta pärlorna. Därför har vi gjort en guide till Stockholms bästa ramen. Oavsett om du vill ha en härlig lördagsmiddag med vänner eller prova den här heta mattrenden till lunch en vanlig vardag, så finns det garanterat en gemensam som tillfredsställer ditt ramens sug. Njut av din måltid!