6. Ditt första matminne?
– Som barn på 1950-talet minns jag att maten var vit eller brun. En efterrätt jag gillade var vit och kallades “favoritkräm”. Den var förmodligen gjord på mjölk, grädde, rivet citronskal och vaniljsocker.
7. Vilket köksredskap vill du inte vara utan?
– Förutom mina kockknivar från Dehillerin är jag väldigt förtjust i min torkugn, där jag främst torkar av salladssalt, äppelklyftor och svamp.
8. Vilken maträtt önskar du att du hade uppfunnit?
– Sushi. Tänk hur respekterad du skulle bli.
9. Ditt bästa tips i köket?
– Ta på dig ett förkläde, du kommer aldrig att ångra dig.
10. Vilka halvfabrikat har du alltid hemma?
– Jag tycker att djupfrysta rösti och blinis fungerar bra i snabba lägen.
11. Vilken klassisk maträtt är överskattad?
– Slottsstek. Hela ordet signalerar söndagstristess.
12. Det äckligaste du ätit?
– Väl på ett värdshus på den ungerska landsbygden bjöds vi på en fisksoppa med bitar av karp som smakade avloppsvatten. Kunde inte ens låtsas äta det.
13. Mest underskattad vara?
– Pumpakärnor. Rostade är de användbara till det mesta och den knallgröna och nötiga oljan som pressas ur dem borde alla kunna njuta av.
14. Din paradrätt?
– Ankbröst är lätta att få lagom rosa och skära upp snyggt i professionell stil, speciellt om man gör en god sås med riktig fond i.
15. Vad äter du när ingen tittar?
– När jag blir akut hungrig på stan äter jag gärna en grillad med bröd, senap, ketchup och gurkamajonnäs, men jag skäms inte.