För få riksdagsledamöter var närvarande. Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol slipper riksrätt.
Medlemmar som tillhör presidentens parti lämnade kammaren före omröstningen. Därmed var det omöjligt att uppnå den erforderliga två tredjedels majoritet.
En ny omröstning om riksrättsprocessen kan hållas tidigast på onsdag, rapporterar BBC.
Tumultuösa scener utspelade sig när ett stort antal medlemmar av PPP, partiet för Sydkoreas sittande president, lämnade nationalförsamlingen. Det ägde rum innan en omröstning om att ställa presidenten inför riksrätt mot bakgrund av att han tidigare i veckan utlyste undantagstillstånd med tillhörande krigslagar.
Annons
– Förrädare, gå in igen, skanderade oppositionsparlamentariker till PPP-medlemmarna.
Annons
Rädd för att bli dömd?
Talaren var också arg.
– Det här är att strunta i folkviljan, sa han.
Lite senare vädjade han till PPP-representanterna att komma tillbaka.
– Sydkorea är en demokrati byggd av människors blod och tårar. Är du inte rädd för att bli dömd av historien, av folket och världen, frågade han.
En medlem från partiet stannade och lite senare uppgavs ytterligare tre komma tillbaka. Men för att riksrättsförordningen skulle gå igenom behövdes stöd från åtta PPP-medlemmar. Detta beror på att två tredjedelars majoritet, 200 av de 300 medlemmarna, krävs för att få igenom ett riksrättsförfarande mot en president.
Oppositionen, som har makten i parlamentet, har 192 av platserna.
Skannade krav
Utanför parlamentet uppmanade hundratusentals protesterande aktivister de medlemmar som var lojala mot presidenten att gå tillbaka in i kammaren. De ropade också ut krav på att president Yoon skulle arresteras och ställas inför riksrätt, rapporterar TT:s utsändare.
Bara timmar före omröstningen höll den konservative Yoon Suk-Yeol ett tal till nationen där han bad om ursäkt för att ha utlyst undantagstillstånd och åtföljande krigslagar på tisdagen. Det skedde med hänvisning till att den liberala oppositionen förlamade regeringens arbete.
Sedan dess har upprepade krav på hans avgång framförts.
Fakta: Krisen i Sydkorea
Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol, som tillhör det konservativa folkpartiet (PPP), införde ett undantagstillstånd sent på kvällen den 3 december för att skydda landet från “kommunistiska krafter”.
Under natten till den 4 december röstade parlamentet, med Demokratiska partiet (DP) i majoritet, för att häva krigslagar och undantagstillståndet upphävdes.
President Yoon Suk-Yeol meddelade senare i ett tv-sänt tal att han skulle häva undantagstillståndet, som varade totalt i cirka sex timmar.
Oppositionen vill att presidenten ska ställas inför riksrätt och landets största fackliga organisation har utlyst generalstrejk tills han avgår.