Tusentals demonstrerar för riksrätt mot Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol. Men det finns också en oro inför lördagens omröstning i frågan.
– Vem vet vad han håller på med, säger Yi, en av Seoulborna som har gått ut på gatan i ilska.
Det militära undantagstillståndet i Sydkorea varade bara några timmar. De demokratiska institutionerna har återigen fått fäste, men det spelar ingen roll för demonstranterna som gick ut på Seouls gator för tredje dagen i rad.
– Han måste avgå. Vi litar inte på honom. Det finns inget annat alternativ, säger Yi med tårar i ögonen.
Lite senare på kvällen knyter han näven, sträcker den upp i luften och ropar i kör med tusentals andra: “Avgå för förräderi!”
Annons
– Många undrar om han har blivit galen, säger Yi.
Stödjer presidenten
Men alla håller inte med demonstranterna. En man i svart kostym och hatt går förbi tåget och ropar att han stödjer presidenten. När polisen på plats omringar honom säger han att det är hans demokratiska rättighet att uttrycka sin åsikt.
Annons
– Det är så klart sant, men jag förstår inte hur man kan tänka så. Utifrån kan det se ut som att alla vill att han ska avgå, men det finns folk som stödjer honom, säger Shin Heesoo, medlem i det vänsterinriktade Rättvisepartiet.
Demonstranterna rör sig från Gwanghwamun-parken i centrala Seoul mot presidentpalatset. En grupp frivilliga advokater är där för att hjälpa demonstranter som får problem med polisen. Hundratals poliser är på plats för att upprätthålla ordningen, men behöver aldrig ingripa.
– Jag tror faktiskt att de flesta stöttar oss, säger Shin Heesoo.
Tänder ljus
De som gått ut på Seouls gator tänder ljus, som sydkoreaner har gjort sedan 1990-talet för att visa missnöje med orättvisor. De spelar k-pop och låtar som traditionellt används för att få igång stämningen under baseballmatcher.
Annons
– Det är för att få upp kämparglöd, säger en demonstrant.
När det bara är drygt två kilometer kvar till presidentens palats avbryter polisen demonstrationen. Den utsatta tiden har gått ut och demonstranterna flyttar hem igen utan invändningar.
Fakta: Krisen i Sydkorea
Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol, som tillhör det konservativa folkpartiet (PPP), införde ett undantagstillstånd sent på kvällen den 3 december för att skydda landet från “kommunistiska krafter”.
Under natten till den 4 december röstade parlamentet, med Demokratiska partiet (DP) i majoritet, för att häva krigslagar och undantagstillståndet upphävdes.
President Yoon Suk-Yeol meddelade senare i ett tv-sänt tal att han skulle häva undantagstillståndet, som varade totalt i cirka sex timmar.
Oppositionen vill att presidenten ska ställas inför riksrätt och landets största fackliga organisation har utlyst generalstrejk tills han avgår.