Arabvärlden upplever just nu ett historiskt ögonblick.
Familjen al-Assads 54 år långa period av förtryck är av allt att döma.
– Folk är oerhört glada, men också oroliga för vad som väntar, säger Mellanösternexperten Alexander Atarodi.
Bilderna visar rebellgruppernas fordon rulla in i Syriens huvudstad Damaskus.
Det har gått snabbt sedan offensiven inleddes tills de jihadistiska rebellerna dök upp i syrisk tv och hävdade att de hade “störtat tyrannen”, något AFP rapporterade om.
Mellanösternexperten Alexander Atarodi har pratat med flera syrier som är glada över det som nu händer.
– Det som händer nu är otroligt dramatiskt och en historisk förändring i Mellanöstern, och många hoppas att detta ska leda till en förändring, säger han.
– Många som lämnat Syrien under Assadregimen har nu hopp om att kunna åka tillbaka och kunna besöka sina släktingar. Försiktig optimism från framför allt sunnimuslimer, men majoriteten vill se att den nya regeringen nu gör att man inte hamnar i en situation där man blir förtryckt igen, säger Atarodi.
“Det behövs otroligt mycket stöd”
Många firar just nu att Assad-regimen, som styrt landet med järnhand i över 50 år, är borta.
Samtidigt fruktar vissa att det som kommer nu kan innebära allt annat än frihet.
– Det behövs nu otroligt mycket stöd från omvärlden. Europa, USA, ja hela västvärlden behöver vara aktiv, säger Alexander Atarodi.
Den terroristmärkta rebellgruppen Hayat Tahrir al-Sharm (HTS) har sitt ursprung i al-Qaida, al-Nusrafronten och delar av IS. HTS har kontrollerat delar av nordvästra Syrien. Där har de också en politisk förvaltningsgren som sköter skola, sjukvård och liknande.
Men deras slutmål, som med liknande grupper, är att upprätta en islamisk stat baserad på sharia.
Finns det en risk att sharialagar införs i Syrien nu?
– Det som har förenat dessa grupper i HTS har varit att ta bort al-Assad. Nu återstår de verkligt stora frågorna, och en av dem gäller om sharialagstiftningen kommer att genomföras. Men vi har i dagsläget inga svar på de här frågorna, säger han.