Misstänker efter okänt dokument: ”MH370 landade”

En ny ledtråd har dykt upp i utredningen om vad som hände med det försvunna planet MH370.

Enligt en teori försökte piloten komma så långt bort som möjligt och få planet att försvinna för alltid.

– Genom att landa på vattnet istället för att krascha planet kan du undvika att det upptäcks, säger piloten Simon Hardy.

På fredag är det exakt tio år sedan Malaysia Airlines flight MH370 försvann under en resa mellan Kuala Lumpur och Peking med 239 personer ombord.

Allt verkade normalt de första 40 minuterna efter start. Men strax efter att planet flugit in i vietnamesiskt luftrum, försvann det från radarn.

All kontakt bröts.

Flygplans öde förblir ett av de mest gåtfulla mysterierna i flyghistorien.

Nyligen meddelade ett amerikanskt företag att de är redo att återuppta sökandet efter planetet MH370 och presentera nya bevis för Malaysias regering.

Handskrivna meddelandet.

Tidningen The Sun publicerar nu tidigare okända anteckningar i flygloggen för den försvunna flygningen som kan kasta nytt ljus över dess öde.

En tidigare teori har föreslagit att piloten medvetet kraschade planetet efter att undvikit att bli upptäckt genom att byta mellan olika länders luftrum.

Flygbolaget missade information om att piloten var deprimerad vilket kunde ha utgjort en säkerhetsrisk.

I sista stund fylldes planetet med extra syre till cockpit och extra bränsle som egentligen inte behövdes för resan till Peking.

Ett handskrivet meddelande i flygloggen visar detta.

Detaljerad planering.

– Det är en anmärkningsvärd sammanträffande. Precis innan planetet försvinner för alltid, noterar flygteknikern att ingen extra syre behövs och sedan att det är lite lågt, säger Boeing-piloten Simon Hardy till The Sun.

Hardys teori är att alla ombord blev medvetslösa och dog senare när trycket i kabinen föll.

Piloten hade då gott om tid att utföra sin plan utan hinder. Den extra mängden bränsle på 3 000 kilo som fyllde på i sista stund gav också piloten 30 minuters extra flygtid.

Landade planetet.

Hardy tror att piloten för MH370 landade planetet på vattnet och lät det sjunka istället för att krascha det i havet.

Enligt honom är det bäst att försöka göra en vattend landning i dagsljus för att få en bra landning. I fallet med MH370 innebar 30 minuters extra flygtid att piloten kunde invänta gryningen.

Små vrakdelar har upptäckts på flera platser, inklusive delar från flygplanets vingklaffar som flöt iland vid Reunion Island i Indiska oceanen.

Men själva flygplanskroppen har aldrig hittats och enligt Simon Hardys teori kanske den aldrig kommer att hittas.

Hardy misstänker att större delen av flygplanet inte krossades vid en våldsam vattenkrasch, utan istället sjönk till botten efter en kontrollerad nödlandning.

”Enda lösningen”.

– Om du vill att planet ska försvinna är det enda alternativet att landa det så mjukt som möjligt så att det sjunker till botten med alla ombord, säger han till The Sun.

– Om du vill att det ska försvinna kraschar du inte planetet, du landar det på vattnet.

För att pilotens eventuella plan skulle fungera måste han ha flugit tillräckligt länge för att konsumera nästan allt bränsle ombord.

Även om han hade landat planetet på en avlägsen plats skulle en oljefläck från kraschen vara synlig under flera år framåt.

Simon Hardy, en pilot och flyginstruktör, har aktivt deltagit i den omfattande utredningen av MH370:s försvinnande. Han föreslår att planeten befinner sig strax utanför det officiella sökområdet.

Nya sökningar efter flygplanet kan komma att genomföras till sommaren.

Företaget Ocean Infinity hävdar att de har lyckats minska sökområdet till en storlek där en “framgång är möjlig att uppnå”.

Lämna ett svar