Elvira Öberg om lyxiga flygresan till USA

Hela gruppen skidskyttar flög tillsammans till USA.

Sebastian Samuelsson betalade 30 000 kronor för att flyga i business class, medan Elvira Öberg fick en gratis uppgradering.

– Det var skönt att slippa trängas, säger Öberg.

Denna säsong kommer skidskyttarna för första gången att avsluta säsongen i USA och Kanada.

Efter tävlingarna i Oslo hade Internationella skidskytteförbundet (IBU) chartrat ett stort flygplan för att underlätta transporten för de cirka 200 deltagarna.

Men det var olika behandling för olika personer.

– Jag blev uppgraderad eftersom jag ligger bra till i sammanställningen, så jag fick sitta längst fram. Det var faktiskt lite av en besvikelse eftersom det var skönt att ha en bredare plats för att kunna ligga ned och sova bekvämt under några timmar. Maten var densamma över hela planet. Det var sittplatsen som var bättre, men det var väldigt skönt att slippa trängas, säger Elvira Öberg.

”Investera lite för en bra resa”.

Sebastian Samuelsson rankas tolva totalt och fick ingen gratis uppgradering. Skidskytten beslutade då att själv betala 30 000 kronor för en mer lyxig flygresa.

– För några veckor sedan köpte jag en biljett i business class. För mig handlar det om att vara professionell. Jag tränar intensivt under hela sommaren och hösten för att prestera på toppnivå. Sedan är det värt att investera lite för en bekväm resa, och jag tror att det kommer vara till nytta, säger Samuelsson till NRK.

Hur reagerade Sebastian på den mindre lyxiga resan trots att han betalade för uppgraderingen?

– Jag satt bredvid Sebbe och han var ändå nöjd. Om han bara sa det för att han inte kunde ändra det, det är en annan fråga, säger Elvira Öberg och skrattar.

”Det blir spännande”.

Tävlingarna i USA, Soldier Hollow i Utah, innebär flera utmaningar för Öberg, inklusive jetlag, hög höjd (1725 m.ö.h) och krävande banor.

– Det är extremt högt där. Men det har känts ganska bra ändå, även om jag har tagit det lugnt med träningen så det är svårt att utvärdera. Jag är medveten om att det kanske inte kommer kännas optimalt. Jag vill bygga vidare på mina tidigare prestationer, men med höjden och den nya miljön blir det utmanande. Det ska bli spännande, säger Öberg.

Lämna ett svar