Man hittad skjuten i Södertälje


 • Man hittades skjuten i Södertälje

  En man har hittats med en allvarlig skottskada i en lägenhet i Södertälje, enligt polisen.

  Polis och ambulans larmades till en lägenhet i Blombackaområdet vid 04-tiden på tisdagsmorgonen.

  – När vi kom till platsen visade det sig att en person hade en skottskada, allvarligt skadad och omhändertagen av ambulanspersonal, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

  – Vi genomför en polisinsats för att leta efter den eller de som begått brottet.

  En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Senaste nyheterna

 • Skott på villa i Solna

  En villa beskjuts i Solna norr om Stockholm på tisdagskvällen, uppger polisen.

  – Ingen är fysiskt skadad, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

  Flera personer befann sig i villan i samband med skottlossningen. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

  Flera personer i stadsdelen Råsunda slog larm om kraftiga explosioner strax efter klockan 01. Polis på platsen kunde konstatera skotthål i fönster.

  – Vi har spärrat av brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning, som ska visa hur många skott som avlossats, säger Fahlström.

  Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen har under natten arbetat i området genom att bland annat knacka dörr, hålla förhör och söka spår med hundar.

  Ingen hade gripits vid 03.30-tiden

 • Ungerns Orbán till Ukraina

  Ungerns premiärminister Viktor Orbán kommer att besöka Ukraina för första gången sedan den ryska invasionen 2022, rapporterar Financial Times.

  Orbán har motsatt sig en rad EU-beslut om pengar, vapen och andra former av bistånd till Ukraina och att inleda EU-medlemskapsförhandlingar med Kiev. Han ses som Rysslands bästa vän i EU.

  Orbán hävdar att Ukraina missgynnar den ungerska minoriteten i Ukraina men också att stödet till Ukraina förlänger ett onödigt krig.

 • Bränder på Kos – Svenskar evakuerade

  Flera bränder har brutit ut på den grekiska semesterön Kos. Ett 50-tal svenskar evakueras nu, enligt rapporter Kvällstidningen.

  – Vi flyttar ett 50-tal gäster från hotell i området till en säker plats. De kommer att köras ut till olika konferenscenter och hotell där de kan övernatta, säger kommunikationschef Adam Györki till tidningen.

  Ön Chios har också drabbats av bränderna. Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis har varnat för att situationen kommer att förvärras.

  – Det är en sommar som förväntas bli särskilt farlig. Den svåraste tiden ligger fortfarande framför oss, säger han enligt Sky News.

 • Kvinna hittades död – mord undersöks

  En kvinna hittades död i en bostad i Trollhättan på måndagsmorgonen, uppger polisen.

  På grund av omständigheterna på platsen kan polisen inte utesluta att ett brott har begåtts och därför har en förundersökning om mord inletts. En man som befann sig i bostaden har gripits.

  Polisen har spärrat av bostaden i väntan på en teknisk undersökning.

 • Nytt hopp för utrotningshotade delfiner

  Den utrotningshotade delfinarten Irrawaddy har ökat till över 100 i antal i Kambodja, meddelade landets jordbruksminister Dith Tina.

  Irrawaddy-delfinen har länge varit på randen av utrotning och enligt Världsnaturfonden (WWF) fanns det bara 80 individer kvar runt 2016, till stor del på grund av illegalt fiske och miljöförstöring i form av plast som på något sätt hamnar i vattnet.

  – Just nu har vi ungefär 105 delfiner, säger Dith Tina, som uppger att myndigheterna sedan en tid tillbaka vidtagit åtgärder för att skydda arten, bland annat genom att vidta åtgärder mot tjuvjakt.

  Irrawaddy-delfinen är små, skygga varelser med välvda pannor som en gång levde i stora delar av Mekongdeltat.

  Under årets första sex månader föddes åtta delfinungar, men två av dem har sedan dess dött.

 • Bannon dök upp i fängelset

  Tidigare Trump-rådgivaren Steve Bannon har börjat avtjäna sitt fyra månader långa fängelsestraff.

  På måndagen dök 70-åringen upp i det federala fängelset i Danbury, Connecticut, och eskorterades in i anläggningen.

  Innan dess höll han en presskonferens inför reportrar och en skara supportrar.

  – Jag är stolt över att sitta i fängelse, sa han och kallade sig “Joe Bidens politiska fånge”.

  Bannon har tidigare ansökt om att slippa avtjäna fängelsestraffet tills hans rättsliga strid har nått vägs ände, men högsta domstolen avslog på fredagen hans senaste ansökan.

  Han dömdes förra året till fyra månaders fängelse för kongressförakt för att ha vägrat att bli förhörd om stormningen av den amerikanska Capitolbyggnaden i januari 2021.

  I en annan rättegång anklagas Bannon för att ha lurat givare till en kampanj för att bygga en mur längs den amerikanska gränsen till Mexiko. Enligt åklagare borde han ha berikat sig i stället. Det målet har skjutits upp och kommer troligen att börja i september.

 • Man i 50-årsåldern drunknade i poolen

  En man i 50-årsåldern har omkommit i en drunkningsolycka i Årjängs kommun, uppger polisen. Olycksplatsen är en privat pool i anslutning till en bostad.

  – Det finns inget som tyder på att det ligger något brott bakom. Om det är ett fall av sjukdom eller olycka är lite svårt att veta i nuläget, säger vakthavande befäl vid polisen till TT.

  Enligt lokala medier kom larmet strax före klockan 17 på måndagseftermiddagen. Räddningstjänst och polis kallades till platsen där de hittade den döde mannen.

 • Bil påkörde fotgängare – nio döda

  Nio personer har dött och fyra skadades allvarligt efter att en bil körde in i fotgängare som väntade vid ett trafikljus i centrala Seoul på måndagskvällen, enligt Sydkoreas räddningstjänst.

  Personbilen körde i fel riktning på en gata i den sydkoreanska huvudstaden och kolliderade med två andra bilar innan den träffade fotgängarna, rapporterade lokala medier.

  Medierapporter uppger att en man i slutet av 60-årsåldern har gripits och han ska ha talat om en plötslig och oavsiktlig acceleration.

  Uppgifterna har inte bekräftats av polisen.

 • Högsta domstolen: Donald Trump har viss immunitet

  USA:s högsta domstol slår fast att Donald Trump har immunitet mot åtal för officiella handlingar utförda i rollen som president.

  Han har dock inte immunitet för privata handlingar. Beslutet innebär att Trump eventuellt kan kräva immunitet för vissa anklagelser mot honom, skriver CNN.

  Överdomare John Roberts noterar att presidentskapet kräver viss immunitet från åtal. Han tillägger samtidigt:

  “Presidenten åtnjuter inte immunitet för inofficiella handlingar och allt presidenten gör är inte officiellt. Presidenten står inte över lagen”.

  I ett inlägg på Truth Social kommenterar Donald Trump beslutet:

  “En stor seger för vår konstitution och demokrati. Stolt över att vara amerikan”, skriver han.

 • Ett dödsfall efter en drunkningsolycka på Läckö slott

  En man i 40-årsåldern har omkommit i en drunkningsolycka på Läckö slott i Vänern, enligt polisen.

  Ytterligare en person, ett barn, togs upp ur vattnet och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Tillståndet för barnets skador är ännu oklart.

  – Vi hanterar det här som ett dödsfall utan misstanke om brott. Allt talar för en tragisk olycka, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

  Larmet om olyckan kom klockan 15.12 på måndagen och flera räddningsresurser skickades till platsen.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar