Uppgifter: Biden kan dra sig ur valet


 • Data: Biden kan dra sig ur valet

  13 min

  Jonathan Westerlind

  Joe Biden har berättat för en nära politisk allierad att han överväger att dra sig ur presidentkampanjen, rapporterar New York Times.

  Enligt en källa nära presidenten ska han ha sagt att han riskerar att inte kunna rädda sin kampanj om han inte kan övertyga allmänheten om att han klarar av jobbet de närmaste dagarna.

  Den här veckan kommer presidenten att synas i en ABC News-intervju och hålla kampanjevenemang i Pennsylvania och Wisconsin.

  “Han vet att om han har ytterligare två sådana händelser (som debatten red. anm.) så kommer han att vara på en annan plats i slutet av veckan”, sa New York Times källa.

  Uppgifterna avvisas av Vita huset: “Det är helt falskt. Om New York Times hade gett oss mer än sju minuter på oss att kommentera hade vi kunnat bevisa det”, skriver Andrew Bates, pressekreterare, på X.

Senaste nyheterna

 • Våltog två flickor – dömdes till fängelse

  En man i 20-årsåldern från Vetlanda döms till tre år och tio månaders fängelse för att ha våldtagit två tjejer, rapporterar SVT Jönköping. En flicka var under 15 år.

  Enligt domen träffade mannen den yngre tjejen på en fest tidigare i år, där han tvingade fram samlag efter att hon tydligt sagt att hon inte ville och att hon var under 15 år.

  Den andra våldtäkten skedde för några år sedan och då våldtog mannen en tjej som han hade en relation med.

  Den dömde ska betala ett skadestånd på totalt 480 000 kronor.

 • 50 personer kräktes – badvattnet olämpligt

  Badvattnet i Dalsjön i Västergötland är olämpligt, skriver Borås stad på sin hemsida och avråder från bad i sjön.

  Under den gångna helgen insjuknade ett 50-tal personer i feber och kräkningar efter att ha badat i sjön. Efter provtagning kan kommunen fastställa att vattnet inte är lämpligt att bada.

  Borås stad skriver att man utreder orsaken och arbetar för att det snart ska bli möjligt att bada i sjön igen.

 • Detaljer: United säger upp 250 anställda

  Premier League-jättarna Manchester United säger upp 250 av sina 1 100 anställda, rapporterar The Athletic och Daily Mail.

  Nedskärningarna är en del av den nye United-chefen Jim Ratcliffes strategi att minska kostnaderna i klubben. I början av året köpte Ratcliffe 27,7 procent av aktierna i Premier League-klubben.

  Enligt The Athletic har Manchester Uniteds arbetsstyrka vuxit från i genomsnitt 983 anställda 2021 till 1 112 anställda 2023. Det gör fotbollsklubben till den största i England sett till antalet anställda.

  Som jämförelse har till exempel mästarklubben Manchester City 520 anställda och Liverpool runt 1 005 anställda, även om antalet kan variera under en säsong.

 • SJ stoppar sommartrafiken över Öresund

  SJ stoppar även avgångarna mellan Malmö och Köpenhamn i sommar. Stoppet varar i en månad, mellan 3 juli och 4 augusti, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Orsaken uppges vara “stor fordonsbrist”.

  Totalt handlar det om cirka 20 000 resenärer som den regionala trafiken Öresundstågen nu ska ta hand om.

  – Vid enskilda avgångar kan det märkas att det är mer folk. Tågen har stark kapacitet och över bron har vi flera eller trippelanslutna tåg. Det borde inte märkas av så mycket, säger Hans Engleson, affärsområdeschef tåg på Skånetrafiken, till tidningen.

  Men enligt tågpersonal som HD varit i kontakt med är tågen redan fulla.

  SJ och Öresundstrafiken samarbetar kring biljetter till avgångar över sundet. SJ:s kunder rekommenderas därför att ta Öresundstågen med vanlig biljett.

 • Antonio Lindbäck åkte fast i ett dopingtest

  Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck saknades när elitseriematchen mellan Smederna och Rospiggarna startade på tisdagskvällen.

  Anledningen är att Lindbäck, som kör för både Rospiggarna och Valsarna, är under utredning efter att han testats positivt i ett dopingprov.

  – Han har testat positivt i ett dopingtest, men allt handlar om att Antonio tar ADHD-medicin – som många andra förare. Vilket han har dispens för och som inte är konstigt när man kör 110 kilometer. Det är då något ämne som inte är lagligt, och därför är han nu under utredning, säger Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson till Värmlands Folkblad.

  Valsarna meddelar att Lindbäck kommer att vara tillfälligt avstängd medan utredningen pågår. På onsdagen avregistrerades även Lindbäck ur Rospiggarnas trupp.

  – Det här är inte en situation som någon gillar. Vi har haft ett otroligt bra samarbete med Lindbäck som lagkapten. Jag har väldigt svårt att tro att han har gjort det här medvetet, säger Lennartsson.

 • Källa: Högt uppsatt Hizbollah-ledare dödad

  En källa nära den Iran-stödda shiamilisen Hizbollah uppger att en högt uppsatt militär ledare dödades i en israelisk attack i onsdags.

  – En Hizbollah-befälhavare med ansvar för ett av tre områden i södra Libanon dödades i en israelisk attack mot en bil i Tyrus, säger den anonyma källan till nyhetsbyrån AFP.

  Israel och milisgruppen Hizbollah har beskjutit varandra nästan dagligen sedan Gaza-kriget började som ett resultat av den terrormärkta Hamas-attacken mot Israel i oktober.

 • Den svenske landslagsspelaren klar för Juventus

  Supertalangen Hanna Bennison byter engelska klubben Everton mot italienska Juventus, det bekräftar klubben på sin hemsida.

  “Jag är väldigt exalterad över att vara här och skriva på för denna fantastiska klubb. Jag ser verkligen fram emot det, och jag kan inte vänta med att börja träna och träffa personalen och spelarna, säger Bennison.

 • Åtgärder mot Batras myndighet avvisas

  Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholm, lovade att utreda arbetsmiljön på länsstyrelsen i Stockholm. När inget hände gjorde huvudskyddsombudet en anmälan till Arbetsmiljöverket – som nu meddelar att man inte går längre.

  Förbundet är starkt kritiskt till Kinberg Batras ledarskap och arbetsmiljön på länsstyrelsen och huvudskyddsombudet begärde i sin rapport två åtgärder från Arbetsmiljöverket: För det första att den utlovade interna arbetsmiljöutredningen ska komma igång, och dels att en tidigare chef, som fick sparken av Anna Kinberg Batra, skulle få delta i utredningen.

  Men efter en inspektion på länsstyrelsen menar Arbetsmiljöverket att det saknas lagstöd för att ta ställning i ärendet. Det är oklart om beslutet kommer att överklagas eller vidare till annan instans.

 • Oväntat låg jobbsiffra från USA

  Det skapades 150 000 nya jobb i USA:s privata sektor i juni, enligt månadsstatistik från löneadministratören ADP.

  Det var mindre än väntat och att jämföra med 157 000 nya jobb i sektorn i maj enligt reviderade siffror.

  Genomsnittsprognosen bland analytiker var 165 000 nya jobb i juni, enligt nyhetsbyrån Bloombergs sammanställning av prognoser.

  ADP-rapporten kommer före fredagens stora månatliga jobbrapport från det amerikanska arbetsdepartementet med sysselsättnings- och arbetslöshetssiffror för juni.

 • Åklagare hårda – dömd för våldtäkt får löneförhöjning

  En man som dömts till åtta års fängelse för barnvåldtäkt och oanständig drunkning har beviljats ​​permission i Högsta domstolen. Åklagaren som åtalade ärendet var tuff.

  Mannen döms för flera våldtäkter mot en då 13-årig flicka och även för att ha misshandlat henne med batong och genom skendränkning, rapporterar Kristianstadsbladet.

  Han har även dömts för tortyrliknande våld mot sina tidigare anställda. Även de utsattes för hån, såväl som andra våldshandlingar, enligt de tidigare domarna.

  Anledningen till att åklagaren anses hård är att hon hade arbetat på en advokatbyrå bara några år innan hon blev förundersökningsledare i ärendet och att en av hennes tidigare kollegor på byrån var målsägandebiträde i bl.a. fall om våldtäkter och misshandel.

  “Eftersom det inte är uppenbart att övergreppen inte har påverkat utgången i målet har permission beviljats. Ärendet kommer nu att tas upp igen av hovrätten”, skriver HD på sin hemsida.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar