Säkerhetszon införs i delar av Södertälje


 • Säkerhetszonen införs i delar av Södertälje

  En säkerhetszon införs i delar av Södertälje efter den senaste tidens grova våldsbrott. Det skriver polisen på sin hemsida.

  Säkerhetszonen, som kommer att gälla i Västra Blombacka och delar av Geneta, gäller från lördag 6 juli till lördag 19 juli.

  Beslutet innebär att polisen kommer att ha en högre närvaro än vanligt och göra fler förebyggande kontroller, till exempel kroppsvisitation och fordonsvisitation.

Senaste nyheterna

 • Pojke och man döda efter drunkningsolycka

  En pojke och en man har omkommit i en drunkningsolycka på Läckö slott utanför Lidköping, rapporterar P4 Skaraborg.

  Pojken vårdades på Sahlgrenska universitetssjukhuset med livshotande skador, men hans liv gick inte att rädda.

  Mannen och pojken hittades på måndagseftermiddagen.

  Anhöriga har underrättats.

 • En frigiven i en mordutredning i Södertälje

  En person som häktades skäligen misstänkt för medhjälp till mord i Södertälje på tisdagen har släppts. Personen är fortfarande misstänkt, men det fanns inte tillräckliga skäl för häktning, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

  “Vi jobbar vidare med att söka efter gärningsmännen och andra deltagare. Det görs bland annat genom förhör och olika tekniska undersökningar. Jag har fortfarande gott hopp om att vi ska reda ut det här”, säger kammaråklagare Mikael Carlsson, som är förundersökningsledaren.

  Ytterligare en person, under 15 år, är fortfarande misstänkt för inblandning i mordet.

 • En man anhållen för mordet i Göteborg

  En man har anhållits misstänkt för mordet på en 25-årig man i Bagaregården i Göteborg på torsdagskvällen.

  – Jag kan bekräfta att vi har en peson anhållen för mord, säger vice chefsåklagare John Nilsson till Göteborgs-Posten.

  Enligt uppgifter till tidningen är den gripne en tonårspojke med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården.

  Det var på torsdagskvällen som en man hittades skjuten utanför nära ett flerfamiljshus på torsdagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans. Vid 23-tiden meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

 • Truss förlorar plats i parlamentet

  Den tidigare premiärministern Liz Truss kommer att förlora sin plats som parlamentsledamot, en plats som hon haft i 14 år, efter fredagens riksdagsval i Storbritannien. De konservativa gör ett historiskt lågt val och rekordmånga ministrar lämnar parlamentet.

  Truss tvingas lämna sin plats som parlamentsledamot efter att ha förlorat med 630 röster mot Labour i sin valkrets Norfolk South West i östra England. År 2022 var hon Storbritanniens premiärminister i 49 dagar, och hon är bara en av rekordmånga som nu förlorar sin plats efter fredagens valresultat.

 • Danskt penningtvättsmål mot Nordea

  Danska specialkriminalenheten har meddelat att man kommer att väcka åtal mot Nordea för misstänkta brott mot regelverket mot penningtvätt, enligt ett pressmeddelande från Nordea.

  “Nordea invänder mot myndigheternas rättsliga bedömning av ärendet”, skriver Nordea.

  Nordea gjorde redan 2019 en avsättning för att täcka förväntade kostnader för penningtvättsrelaterade fall och bedömer att det är tillräckligt för att täcka ärendet.

  “Nordea har samarbetat och gett de danska myndigheterna full insyn i nästan nio år och ser fram emot ett beslut av domstolen”, skriver Nordea.

 • Lägre tillväxt än väntat i svensk ekonomi

  Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 0,1 procent i maj jämfört med april, enligt en preliminär så kallad BNP-indikator från Statistiska centralbyrån (SCB).

  Analytiker hade i genomsnitt räknat med en tillväxt på 0,4 procent i april jämfört med föregående månad, enligt en sammanställning av prognoser från Bloomberg.

  I mars minskade svensk BNP med 0,7 procent jämfört med föregående månad.

  Jämfört med ett år tidigare krympte svensk ekonomi med 0,2 procent i maj, enligt Statistisk sentralbyrå.

 • Stora förseningar i pendeltågstrafiken

  Det är stora förseningar i pendeltågstrafiken under fredagsmorgonen, rapporterar P4 Stockholm.

  Pendeltågen på linje 42 stannar inte vid Stockholm Odenplan, Stockholm City, Stockholms södra och Årstaberg på grund av växelfel. Tågen går istället via Stockholms centralstation som ligger i nära anslutning till Stockholm City.

 • Farage till parlamentet för första gången

  Åttonde gången gillas. Kontroversielle Nigel Farage, brexitprofilen som leder det högerpopulistiska reformpartiet, har valts in i parlamentet för första gången.

  Efter sju misslyckade försök står det nu klart att Farage kommer att väljas till en plats i Storbritanniens parlament. Det högerpopulistiska Reformpartiet ser ut att ta flera platser på det konservativa Torypartiets bekostnad. Enligt vallokalsundersökningar kan det bli totalt 13 mandat.

  – Min plan är att bygga en nationell massrörelse de närmaste åren, säger Nigel Farage.

 • Regeringskrisen uppges ha avvärjts i Tyskland

  Efter långa och beslutsamma förhandlingar har Tysklands tre regeringspartier kommit överens om ett ramverk för nästa års budget, enligt konsekventa rapporter i tyska och internationella medier.

  Kansler Olaf Scholz (Socialdemokratiska SPD), vicekansler Robert Habeck (De gröna) och finansminister Christian Lindner (Liberala FDP) har varit i intensiva förhandlingar de senaste dagarna och ska ha nått en överenskommelse tidigt på fredagsmorgonen.

  Därmed har deras kompromissfyllda koalition tydligen avvärjt en regeringskris.

  Läs mer här.

 • Rishi Sunak erkänner valnederlag

  Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak medger att Torypartiet är förloraren i det brittiska parlamentsvalet, rapporterar brittiska medier.

  – Labourpartiet har vunnit valet och jag har ringt Sir Keir Starmer och gratulerat honom till segern, säger Sunak, enligt BBC.

  Han lämnar in sin avskedsansökan senare under dagen. Han behåller dock sin plats i det brittiska parlamentet efter att ha vunnit sin valkrets Richmond och Northallerton.

  Läs mer här.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar