Stockholm Central utryms efter bomblarm


  • Stockholms central evakueras efter bomblarm

    112;height:auto;width:100%

    Foto: Axel Bosson

    Centralstationen i Stockholm har evakuerats efter ett misstänkt bombhot.

    hufvudstadsbladet:s reporter på plats säger att Centralstationen är evakuerad och ingen får ta sig in.

    – Det är en del där som är avspärrad, vi utreder, säger Nadya Norton vid polisen till Expressen.

    Enligt uppgifter till tidningen har ett misstänkt föremål hittats.

Senaste nyheterna

  • Ryssland förbjuder The Moscow Times

    Ryska myndigheter stämplar The Moscow Times som en “oönskad organisation”.

    Det innebär att nyhetssajten får verksamhetsförbud i Ryssland – och att alla som kan anses ha varit inblandade i den riskerar att straffas.

  • Alec Baldwin i rätten

    Idag börjar rättegången mot Alec Baldwin, skådespelaren har precis klivit in i rättssalen skriver The New York Times.

    Det är en dödsskjutning 2021. Under inspelningen av westernfilmen Rust använde Baldwin en rekvisitapistol – som visade sig vara liveladdad.

    Skottlossningen dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.

    Baldwin hävdar att han inte drog pistolen, men är nu åtalad för dråp.

  • Pelosi: Biden borde överväga att hoppa av

    Demokraten Nancy Pelosi tycker att president Joe Biden bör överväga om han kan ställa upp för omval. Det rapporterar New York Times.

    Det var under onsdagsmorgonen, amerikansk tid, som Pelosi deltog i tv-kanalen MMSNBC. Hon sa att “tiden börjar rinna ut” för Biden att överlåta presidentvalet till en annan demokrat.

    Som före detta talare i USA:s representanthus är Pelosi den hittills mest inflytelserika demokraten som föreslår att Biden kommer att släppa en ny presidentkandidat.

    Hon tillägger dock att hon stöder presidenten oavsett vad han väljer att göra.

  • IS-ledarens fru dömd till döden i Irak

    En irakisk domstol har dömt en av fruarna till den avlidne ledaren för terrorgruppen IS, Abu Bakr al-Baghdadi, till döden.

    Kvinnan dömdes, enligt ett uttalande från Iraks rättsliga råd, för att ha “fängslat yazidiska kvinnor i hennes hem” och underlättat kidnappningen av kvinnorna.

    Kvinnan, som greps i Turkiet 2018, överlämnades till irakiska myndigheter förra året, enligt uppgifter till AP.

  • Akut blodbrist i Skåne: “Mycket låga lager”

    De senaste veckorna har det varit akut blodbrist i Skåne, rapporterar P4 Malmöhus.

    I värsta fall kan bristen leda till att verksamheten flyttas fram eller ställs in.

    Det råder också akut brist på blod i Västra Götalandsregionen. Här har regionen vädjat till blodgivare, särskilt med Rh-blod, att ge blod.

  • VW överväger att lägga ner en stor elbilsfabrik

    Den tyska bilkoncernen Volkswagens aktie stiger med drygt 1 procent efter beskedet att man överväger att stänga dotterbolaget Audis elbilsfabrik nära Bryssel för att spara kostnader.

    Oväntat svag efterfrågan ligger bakom beskedet. Samtal om en fabriksstängning har inletts med de belgiska myndigheterna, men enligt VW finns det flera alternativ till det drastiska beslutet.

    Enligt ett uttalande från VW räknar koncernledningen med att marginalerna blir lägre än väntat i år och att årets resultat kommer att belastas av extra kostnader på totalt 2,6 miljarder euro.

    På den hotade elbilsfabriken arbetar just nu runt 3 000 personer med tillverkningen av elbilen Q8 e-tron.

    VW planerar att presentera en rapport för första halvåret den 1 augusti.

  • Tre kvinnor dödade – jaga mannen med armborst

    En man som tros vara beväpnad med ett armborst jagas av brittisk polis efter att tre kvinnor dödats i ett hus i Bushey, nordvästra London.

    De tre kvinnorna, som alla var släkt, hittades allvarligt skadade på tisdagskvällen. Polis och ambulanspersonal försökte rädda kvinnorna, men de dog på platsen.

    Polisen har inte sagt om mannen, som är 25 år, har någon koppling till kvinnorna. De varnar för att han kan vara beväpnad med ett armborst och säger att allmänheten inte ska närma sig honom. (TT)

  • Tolv barn döda i bussolycka i Sydafrika

    Tidigt på onsdagen dog tolv barn på väg till skolan i en busskrasch i provinsen Gauteng, nära Johannesburg i Sydafrika. Minibussen de färdades i välte och fattade eld efter att ha blivit påkörd av ett annat fordon, enligt regeringen.

    Föraren som körde barnen dödades också i dödsolyckan och sju barn fördes till sjukhus för vård.

    Den exakta åldern på barnen har inte offentliggjorts, men de tros vara mellan sex och 13 år gamla.

  • 20 döda i israelisk attack mot Gaza

    Israeliska luftangrepp dödade 20 palestinier i centrala Gaza tidigt på onsdagsmorgonen, enligt sjukvården i den Hamas-kontrollerade remsan.

    Bland de döda finns sex barn och tre kvinnor, enligt den lokala hälsomyndigheten. Några av offren ska ha befunnit sig i de “säkra zonerna”, där Israels militär uppmanade palestinier att söka skydd under offensiven i Gaza.

    Tolv av offren ska ha dött i attacker mot tre hus i Nuiserat, som sedan 1948 har fungerat som ett flyktingläger för fördrivna palestinier. En reporter från nyhetsbyrån AP räknade kropparna på ett lokalt sjukhus.

  • Israelisk attack mot FN-byggnad

    En israelisk attack i Gaza har riktats mot en FN-byggnad, enligt medicinsk personal och militären. Den israeliska armén hävdar att Hamas använder byggnaden som bas för sina attacker.

    Den israeliska armén hävdar att attacken var riktad mot militanta Hamas-medlemmar som opererade inifrån en byggnad som tillhörde FN:s palestinska organ UNRWA.

    FN-organet har inte haft någon kontroll över byggnaden sedan oktober. Israeliska styrkor hävdade redan i februari att de hittat tunnlar som tillhör Hamas under byggnaden. (TT)

    Läs mer här.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar