Landslagets svar om Jens Cajustes nummer | Landslaget


När Zlatan Ibrahimovic återvände till landslaget 2021 var han tvungen att ringa för att få den tröja han ville ha. Det var Alexander Isak som då hade beslagtagit elvan, men gick med på att låna ut den.

Isak växlade sedan mellan att ha nummer elva på sig när Zlatan skadades, och nio när han var på innan han en gång för alla verkade bestämma sig för att nio var hans nummer. Men under de två senaste samlingarna är det han som har blivit skadad, och fått se “sin” tröja på fel sätt.

– Det är inte jag som har valt, det är numret jag har fått. Man måste bara gilla läget, säger Jens Cajuste som sprungit runt med nummer nio på ryggen de senaste matcherna.

– För mig spelar det ingen roll, så länge jag får spela med Sverige där uppe spelar det ingen roll vilket nummer jag har.

Vem bestämmer siffrorna?

– Jag vet inte. Ingen aning.

Var den precis på din plats när du kom?

– Ja. Det här verkar vara en större sak än jag vet om. Siffran jag spelar med är inte så viktig för mig, skrattar mittfältaren.

Landslagschefen: “Det är jag som bestämmer”

Landslagschefen Stefan Pettersson säger dock att det inte är ovanligt att spelarna kommer med önskemål.

– De flesta har haft sina nummer längre och vill ha dem. Och om någon säger att de av någon anledning inte vill ha ett visst antal så pratar vi med dem. Det kan finnas de som absolut inte vill ha nummer 13 till exempel. Av vidskepliga skäl. Sedan lyssnar vi på den och ser om det är någon annan som kan tänka sig att ha den, säger han.

Men det är givet att det är Alexander Isak som ska bära nummer nio nästa gång han är med.

Vilket nummer har Cajuste då?

– Vi vet inte vem som kommer att vara där i mars. Om Isak är tillbaka och Cajuste är där så tittar vi på vad Cajuste har spelat i oftast och vem som har burit den tröjan.

Cajuste har tidigare spelat med flera olika nummer, som 8, 17, 26 och 18.

Har du inget favoritnummer?

– Jag har spelat med många olika nummer i min karriär. Men nummer 14 kanske, det brukade jag leka med när jag var yngre. Men det har jag inte haft i min seniorkarriär, säger mittfältaren.

I denna kollektion är det Linus Wahlqvist Egnell som bär nummer 14 i landslaget. Men det verkar inte vara någon förhandling om den tröjan.

Sedan undrar man vem som har sista ordet när det kommer till vilket nummer spelarna har. Om de själva inte har några önskemål, vem ligger bakom att det är nummer nio som är i Cajustes ställe?

– I slutändan är det verkligen jag. Men jag pratar med de som trycker dem och så. Förbundskaptenen är nog inblandad någon gång, men det är inget han ska behöva ta itu med om man säger så, säger Stefan Pettersson.

Emil Forsberg blev utbuad i Avicii Arena

Svarar nu: “Justified”

Lämna ett svar