Hetaste bolagen för bud på börsen 2024


Pusselbiten bakom framgången: “Företagets unsung heroes”

7180dfc3 3a60 4a73 92be e6856c1769f2.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Marknadsledare tack vare produkternas högsta kvalitet och långa livslängd.

En pusselbit bakom framgången – serviceteknikerna.

– De är lite av företagets obesjungna hjältar, som ser till att våra produkter fungerar korrekt, säger Pierre Lindekrantz, divisionschef service på Hörmann Svenska AB.

EXTERN LÄNK: Vill du veta mer om Hörmanns serviceavtal för förebyggande underhåll? läs mer här

Udda arbetstider, ständigt på språng och högt tempo. Livet som servicetekniker på tillverkningsföretaget Hörmann kan verka lite oglamoröst – men deras insatser är ofta avgörande för att kundernas verksamhet ska fungera.

– I ett stort lager, där kanske 1 000 lastbilar passerar per dag, påverkar det hela flödet om en grind eller lastkaj får problem. I värsta fall upphör arbetet och det drabbar både de som jobbar på lagret och de som kör lastbilarna, säger Pierre Lindekrantz och fortsätter:

– Det är därför det är så viktigt att underhålla och kontrollera produkterna regelbundet. Våra tekniker möjliggör en bekymmersfri vardag på arbetsplatsen och vi är stolta över att kunna bidra med den tjänsten till våra kunder.

Pierre Lindekrantz, divisionschef service på Hörmann Svenska AB.
Pierre Lindekrantz, divisionschef service på Hörmann Svenska AB.

Hörmann har ett 60-tal in-house servicetekniker som regelbundet hjälper kunder från Mora i norra och södra Sverige. I övriga landet stödjer partners.

– Vi har stort fokus på serviceorganisationen. Som helhetsleverantör erbjuder vi inte bara högkvalitativa produkter utan även montering och service internt. Vi skapar helt enkelt de bästa förutsättningarna för en lång produktlivslängd, vilket är en fördel för våra kunder på lång sikt.

För att snabbt kunna hjälpa kunder Hörmann erbjuder serviceberedskap dygnet runt. Det är något som efterfrågas allt mer nu för tiden, konstaterar Lindekrantz:

– Det stämmer, stora lager har ofta aktivitet dygnet runt och därför är det nödvändigt att ha en beredskap utifrån det. Om de har akuta problem har vi ett omedelbart svar, vilket är mycket uppskattat.

Samtidigt understryker han att akuta problem med Hörmanns produkter är ovanliga:

– Då handlar det oftast om skador, som att någon slår i grinden. Det är väldigt sällan man fastnar i ett tekniskt fel.

d8619eaf d312 435f 9519 0c202bd5b529.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.778902h:h;*,*&crop=w:0

I en serviceteknikers vardag är det förebyggande arbetet centralt:

– Vi gör ständigt regelbundet och planerat underhåll åt våra kunder, att vara proaktiv är absolut nödvändigt. Något som inte underhålls kan potentiellt bli farligt. Olika regleringar kräver också regelbundna kontroller.

Hörmanns industriportar är ledande i Europa. Lindekrantz tror att populariteten bygger på en kombination av kvalitet och ekonomi:

– Numera är företag extremt medvetna om hur ett driftstopp kan påverka verksamheten negativt, därför går det att motivera bra och regelbunden service för att minska riskerna. I slutändan handlar det om kronor och ören, säger Lindekrantz och fortsätter:

– För dem blir det en självklarhet att ha fungerande grindar, men också att lyssna på våra råd och förslag gällande förbättringar. Där har kunderna stort förtroende för vår personal.

Redan när Hörmann började i Bielefeld, Tyskland, 1935 var grundaren August Hörmanns ledord kvalitet – något de anställda dagligen försöker leva upp till, säger Lindekrantz:

– Att produkterna håller och klarar det som är tänkt är lite av en hederssak.

EXTERN LÄNK: Vill du komma i kontakt med vår serviceavdelning? läs mer här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hörmann och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar