28 frikänns i mål kopplat till Panamaläckan


 • 28 friade i fall kopplat till Panama-läckan

  28 personer som anklagats för penningtvätt i ett omfattande mål med kopplingar till de så kallade “Panama Papers” har friats. Det skriver TT, med hänvisning till ett domstolsbeslut i Panama.

  Panama Papers involverade läckage av över elva miljoner dokument från en Panama-baserad advokatbyrås databas. Dokumenten avslöjade många förmögnas pengagömmor utomlands i syfte att bland annat undvika skatt.

  Advokatbyrån lades senare ner och en av dem som nu åtalats är företagets grundare.

  Åklagaren hade yrkat på tolv års fängelse. Enligt domen hade bevis som hämtats från företagets servrar inte samlats in i enlighet med bestämmelserna, vilket väckte tvivel om dess äkthet.

Senaste nyheterna

Vad undrar du om presidentvalet i USA?

 • Upplopp mellan polis och demonstranter i Tyskland

  Polis och demonstranter har drabbat samman i den tyska staden Essen, då upp till 100 000 förväntas demonstrera mot det högerextrema AFD-partiet som har samlats i staden för en kongress. Det rapporterar TT.

  Polisen har använt pepparspray och batonger mot demonstranterna, enligt tyska DW.

 • Ryssland: Fem döda i drönareattack

  Fem personer har dött i en ukrainsk drönareattack i Ryssland, nära gränsen till Ukraina, hävdar ryska myndigheter.

  Drönaren ska ha träffat ett hus i en by i Rysslands Kursk-region, som gränsar till Ukraina. Två av de fem döda ska ha varit barn, ytterligare två personer ska vara allvarligt skadade, enligt regionens guvernör.

  Båda sidor har använt drönare i stor utsträckning under hela konflikten. Under de senaste månaderna har Ukraina ökat antalet drönarattacker på rysk mark, främst i gränsregionerna och mot ryska energianläggningar. (TT)

 • Bil påkörd av tåg – kvinna dog

  En 75-årig kvinna har avlidit efter att en bil blivit påkörd av ett tåg. Olyckan inträffade strax efter klockan 21 på fredagskvällen vid en järnvägsövergång i Bromölla. Enligt räddningstjänsten ska bilen ha släpats 100 till 150 meter efter kollisionen.

  – Det var bara en person i bilen, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisen.

  Olyckan inträffade på en bevakad korsning med bommar. Ett 30-tal personer var ombord på tåget. Polisen har inga uppgifter om att någon av dem ska ha skadats. Orsaken till olyckan är fortfarande oklar. (TT)

 • Pezeshkian sägs leda i valet i Iran

  Masoud Pezeshkian, som beskrivs som reformist, leder rösträkningen i presidentvalet med knapp marginal. Han ligger precis före Saeed Jalili, som beskrivs som tuff, rapporterar AP.

  Det skulle därmed kunna ställas in på en andra valomgång, som har utlysts sedan den sittande presidenten Ebrahim Raisi omkom i en helikopterkrasch nyligen.

  Iranexperten Arvin Khoshnood i Sverige har förutspått ett rekordlågt valdeltagande.

  – Alla är överens med varandra i sak och ideologi. Att kalla någon reformist och andra mer hårdföra är bara ett spel för gallerierna. (TT)

 • Explosionen orsakade stort strömavbrott

  Ett stort strömavbrott drabbade stora delar av Malmö under fredagskvällen.

  Orsaken var en explosion och efterföljande brand i ett ställverk.

  I ett första skede, strax efter klockan 23, drabbades cirka 16 000 hushåll. Strax före midnatt hade räddningstjänsten lämnat platsen och vid 01.30-tiden var strömmen påslagen igen för nästan alla berörda. (TT)

 • Översvämningar i Norrköping

  Nederbörden över Östergötland har lett till översvämningar i Norrköping, rapporterar Aftonbladet.

  Räddningstjänsten uppger för tidningen att den fick in 30 larm om översvämning under fredagskvällen. På bilder från staden ses bilar och människor vada genom vattenmassorna.

 • Fraktplan nödlandade på Arlanda – stor insats

  Ett lastplan har nödlandat efter problem med en av dess motorer, enligt TV4 Nyheter. Planet landade strax före klockan 22.00 på kvällen.

  Ambulans, helikopter och räddningstjänst ska vara på väg, skriver kanalen.

 • Ett tåg har kört i en bil i Bromölla

  Ett tåg har kört på en bil i Gualöv i Bromölla, skriver polisen på sin hemsida. Olyckan inträffade vid en järnvägsövergång på Tobaksvägen. Skadeomfattningen är ännu oklart.

  Det är tågstopp på sträckan efter olyckan och Tobaksvägen är avstängd i båda riktningarna.

 • Biden: Debatterar inte så bra som jag brukade

  USA:s president Joe Biden har gjort sitt första offentliga framträdande sedan torsdagens presidentdebatt, där hans framträdande har beskrivits som skakigt och osammanhängande.

  – Jag debatterar inte så bra som jag brukade, men jag vet vad jag vet – jag vet hur jag ska säga sanningen, säger han inför supportrar i North Carolina, med bättre humör än under torsdagens debatt.

  – Jag kan det här jobbet. Jag vet hur man får saker gjorda.

  Läs mer här.

 • Person död i Mölndal – en gripen

  En person har hittats död i en bostad i Mölndal efter larm om hjärtstopp, uppger polisen.

  Eftersom det råder osäkerhet kring omständigheterna kring dödsfallet har en förundersökning om mord inletts. En person som befann sig på adressen när polisen kom har gripits.

  Bostaden har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen kommer att knacka dörr i området.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar