EM-matchen stoppad – av åskväder


  • EM-matchen avstannade – av åskväder

    Åttondelsfinalen mellan Danmark och Tyskland i Dortmund stoppades efter drygt en halvtimmes spel. Domaren blåste efter att ett åskväder flyttat in och blixtar sågs nära arenan. Efter några minuter lämnade spelarna planen och begav sig mot omklädningsrummen under ett kraftigt skyfall. Ställningen i matchen var 0-0 när det blåstes av.

Senaste nyheterna

Vad undrar du om presidentvalet i USA?

  • Skadad man hittad i Uppsala – misstänkt grovt brott

    Polisen utreder ett misstänkt grovt våldsbrott i stadsdelen Sala backe i Uppsala. En skadad man har hittats.

    – Vi har hittat en man som är skadad, men jag har inga ytterligare uppgifter om skadeläget, säger en polis till Uppsala Nya Tidning.

    Polisen uppger att ett antal misstänkta personer har identifierats, men vill inte säga om någon är häktad.

    Grannar ringde polisen till platsen vid halv åttatiden på lördagskvällen. (TT)

  • Polis skadades allvarligt i tysk demonstration

    Två poliser har skadats allvarligt i samband med en demonstration i den tyska staden Essen.

    Uppemot 50 000 människor protesterar på lördagen mot det högerextrema partiet AFD, som har samlats i staden för en kongress, enligt siffror från demonstrationsarrangörerna.

    Totalt har över tio poliser skadats under demonstrationen. Två poliser har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att polis och demonstranter drabbat samman utanför kongressen.

    “Okända personer sparkade de två poliserna i huvudet” och fortsatte att slå dem även när de låg ner, uppger polisen. (TT)

  • Schweiz vidare – slog ut den regerande mästaren

    Regerande mästaren Italien är ute ur fotbolls-EM.

    Det tog stopp redan i åttondelsfinalen mot Schweiz som överraskande vann med 2–0.

    Det var en åttondelsfinal där Schweiz tog kontroll över matchen direkt, medan Italien hade stora problem att få igång sitt spel. Schweizarna kontrollerade inte bara spelet, utan erbjöd också flera målchanser. (TT)

  • Farage sparkar tre kandidater inför valet

    Med bara dagar kvar till torsdagens val är Reformpartiet, med Nigel Farage i spetsen, indraget i en skandal som utbröt i fredags när det blev känt att rasistiska och homofobiska uttalanden fångades på film under ett av partiets kampanjmöten.

    Till exempel hörs en kampanjarbetare i Farages valkrets Clacton-on-sea göra rasistiska kommentarer om den brittiska premiärministern Rishi Sunak, vars föräldrar är indiska.

    Nu meddelar Reformpartiet att man inte längre stödjer tre av sina kandidater. De kommer dock fortfarande att synas på valsedeln eftersom det är för sent att ta bort dem, skriver BBC och Sky News. (TT)

  • Utredningen av Northvolts dödsfall avslutades tidigast i höst

    Utredningen om de tre dödsfallen på Northvolt i Skellefteå kommer inte att vara klar förrän tidigast i höst, rapporterar Ekot.

    Det var efter det tredje dödsfallet i juni som polisen inledde utredningen.

    Det senaste halvåret har tre män hittats döda i sina hem. En 33-årig trebarnspappa hittades död i sin säng i januari. En månad senare hittades en annan 19-årig man död i sin säng.

    I början av juni hittades en man i 60-årsåldern död på sin balkong. Alla tre männen hade kommit hem efter att ha arbetat på batterifabriken.

    Den rättsmedicinska utredningen har inte kunnat fastställa dödsorsaken i något av fallen. (TT)

  • Danmark: Inga medeldistansrobotar i landet

    Det danska försvarsministeriet tillbakavisar Rysslands president Vladimir Putins påstående om att USA skickade medeldistansrobotar till Danmark för övningar.

    “NATO är en defensiv allians. Avskräckning och försvar är bland Natos kärnuppgifter, vilket är nödvändigt i ljuset av ett aggressivt Ryssland”, skriver försvarsministeriet till Ritzau och fortsätter:

    ”Övningar är en viktig del av den pågående avskräckningen. Det finns inga medeldistansrobotar utplacerade i Danmark.” (TT)

  • Varning för skyfall och åska under söndagen

    SMHI har gått ut med en gul varning för skyfall och åska i stora delar av södra och mellersta Sverige på söndagen.

    – Redan från och med i morgon bitti har vi ett omfattande regnområde som flyttar in söderifrån över Skåne. Regnet rör sig sedan sakta upp över stora delar av Götaland och sydöstra Svealand vid lunchtid, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

    Det är ett regnigt område med kraftiga regnstrimmor och ökad risk för åska, framför allt i sydöstra Götaland och Öland. Stormen väntas nå Gotland först under kvällen. (TT)

  • Man dödad efter armborstattack i Belgrad

    En man beväpnad med armborst har skjutits ihjäl utanför den israeliska ambassaden i Belgrad, skriver nyhetssajten Times of Israel och hänvisar till information i serbiska medier.

    Mannen ska ha skjutit mot en polis som vaktade ambassaden. Polismannen, som skadades i nacken av en pil, sköt tillbaka och angriparen har dött av sina skador, enligt pressrapporter.

    Serbiens inrikesminister Ivica Dacic säger i ett uttalande att det är ett terrordåd.

  • Kvinna skadad efter skärmflygkrasch

    Två personer tvingades nödlanda under en skärmflygning utanför Ystad.

    – En kvinna har slagit huvudet i en stolpe och är medvetslös, säger Anders Lännholm, räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, till Expressen.

  • Misstänkt farligt föremål i Täby sprängdes

    Polisen har hittat ett misstänkt farligt föremål i Hägernäs i Täby. Det var klockan 08:54 som larmet kom in från en privatperson som sett föremålet.

    Vid 12-tiden sprängdes föremålet av det nationella bombskyddet. Enligt polisen kommer avspärrningarna att finnas kvar en tid och en teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen. En förundersökning har inletts om försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar